Lada Frigorifica Daewoo FF-258H, Clasa A+, Preț Bun

O ladă frigorifică nu strică în nicio casă, mai ales întro familie mai numeroasă. Cine-a zis că lăzile frigorifice sunt utile doar în magazinele alimentare și supermarketuri? Mama mereu folosea lada frigorifică să congeleze, pentru iarnă, legume, fructe, carne, întrucât congelatorul frigiderului/combinei frigorifice nu-i era niciodată suficient. Așa că, spre deosebire de majoritatea, pentru o casă mare, privesc lăzile frigorifice drept un aparat-minune într-o bucătărie/gospodărie, nu doar într-un magazin.

De curând, am observat că brandul de electronice și electrocasnice Daewoo s-a dezvoltat bine pe piață, venind cu noi și noi produse, de la cele mai mici (aspiratoare, fiare de călcat) până la cele mai mari (mașini de spălat, aparate frigorifice). Și uite că, acum, am dat peste lada frigorifică Daewoo FF-258H, pe care, înainte de orice, prețul, deloc obișnuit pentru astfel de aparatură, o recomandă (verifică aici preț actualizat).

Nu văd să promită prea multe acest model de ladă frigorifică, destul de clasic, de altfel, față de alte modele mai scumpe însă, dar cred că poate suficient de mult la acest preț. Hai să vedem pentru ce, în ciuda valorii mici, ca preț, i-aș acorda credit! 😉

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Volum util mare, spațioasă, un coș metalic și iluminare interioară

Lada frigorifică Daewoo FF-258H are un volum net total de 198 litri, lucru care o face suficient de spațioasă ca să îți păstrezi congelate câte alimente dorești. În interior, nu vine compartimentată decât cu un coș metalic, deci nu cu o serie de coșuri, care să îți facă organizarea pe grupe de alimente mult mai ușoară.  Și ca să poți vedea cât mai bine cum te organizezi înăuntru, să știi că are iluminare interioară destul de bună, ca în orice aparat frigorific.

Lada frigorifica Daewoo FF-258H, 198 l, Clasa A+

Clasă de eficiență energetică A+, consum redus de curent electric

Are și o clasă de eficiență energetică A+, ceea ce presupune un consum destul de redus de curent electric. Din păcate, nu găsesc încă date precise despre consumul energetic anual sau zilnic; am găsit doar dintr-o informație mai puțin oficială cum că ar consuma 223 kw/an, dar, repet nu e o informație din specificațiile tehnice sau din manual.

Stă destul de bine și în ceea ce privește capacitatea de congelare; reușește că congeleze 9 kg de alimente în 24 ore. Clasa climatică pe care o are Daewoo FF-258H este cea obișnuită pentru această aparatură frigorifică: N-ST.

Design simplu, deschidere pe verticală

Designul său e simplu, nu se remarcă prin nimic deosebit față de alte lăzi frigorifice de acest tip. Deschiderea sa este pe verticală, mânerul ușii fiind poziționat orizontal. Ea este albă integral, dreptunghiulară și destul de geometrică. Ce îmi place e că are luminițele clasice care indică ce se petrece înăuntru, inclusiv butonul de reglare a temperaturii, în partea de jos, dreapta. Totuși, asta implică și un dezavantaj: trebuie să te apleci ca să reglezi temperatura interioară a congelatorului tău (lucru neplăcut poate pentru persoane bolnave sau pentru bătrâni) și, dacă ai animăluțe sau copii mici, pot foarte simplu, în trecere pe acolo, să umble la butonul respectiv. Sau poți chiar tu lovi în trecere butonul și deregla ceva. Așadar, acest lucru nu e avantajos chiar pentru fiecare…

Merge perfect în orice bucătărie mai spațioasă. Măsoară 85 cm în înălțime, 94.5 cm în lățime și 52.3 cm în adâncime. Cântărește, la asemenea dimensiuni, 35 kg.

Concluzii și o alternativă ca aparat frigorific pentru congelare

Una peste alta, lada frigorifică Daewoo FF-258H pare să promită exact strictul necesar: congelare destul de bună, cu un consum OK și spațiu suficient de mare ca să îți poți congela pe timp de iarnă orice aliment îți trece prin cap sau de care ai nevoie de-a lungul anului și nu-i găsești vreo altă formă de conservare. La acest preț, m-aș încumeta să o iau – cred că merită și Daewoo puțină încredere, chiar dacă nu vorbim de electrocasnice mici cu care să începi să îl testezi ca brand. Dacă nu vrei însă să-ți asumi riscul și vrei ceva care știi sigur că te va ține, mizând pe o firmă sigură în acest sens, aruncă o privire și asupra modelului de congelator, de data aceasta, mult mai avansat, Arctic AC135+.

[sam id=”3″ codes=”true”]

[post_ender]

One thought on “Lada Frigorifica Daewoo FF-258H, Clasa A+, Preț Bun

  • 10 septembrie 2017 la 11:05
    Permalink

    buna sunt fericita cu acest lada frigorifica si eu am sunt multumita din toate punctele de vedere atat pret,calitate,consum redus de curent multumesc ca EXISTATI.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *