LCD Sharp LC32SH340EV

Televizorul LCD Sharp LC32SH340EV este dintr-o serie mai veche, insa inca foarte buna pentru cei care vor un TV cu diagonala mare, de 81 cm (32 inch), de la un producator renumit pentru calitatea produselor sale insa nu vor sa investeasca in ceva care sa fie foarte scump.
Acest model este unul mai de nisa pentru ca la vremea la care a fost lansat(2010) a imbinat niste calitati foarte bune. Totusi, avand in vedere evolutia tehnologiei si lipsa conexiunilor la retea ma face sa consider acest televizor de recomandat pentru cei care, cum scriam si mai sus, sunt nevoiti sa se incadreze intr-un anumit buget, vor o imagine de calitate si un producator bun in spate insa nu au pretentii foarte mari pe partea de conexiuni si se multumesc doar cu vizionarea programelor TV. Pretul la care se vinde acest Sharp LC32SH340EV este de aproximativ 1380 lei (verifica aici pret actualizat) si il consider destul de bun pentru ce poate.

In orice caz, pe partea de imagine pentru cei care trec de la un televizor vechi la acesta sigur va uimi datorita rezolutiei in Full HD cu care poate reda continutul disponibil in acel format. De asemenea, chiar daca nu are conexiune la internet poate reda de pe stick format video decodat DivX si un feature foarte interesant este posibilitatea de timeshift, adica sa inregistreze emisiuni si efectiv ce merge la TV direct pe USB, util cand nu esti acasa insa vrei sa inregistrezi si sa vezi o emisiune mai incolo cand te intorci si ai timp liber.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

LC32SH340EV are un display LCD cu diagonala de 81 care foloseste pentru emisie lumini de fundal pentru luminarea pixelilor, tuburi de tip CCFL, adica un fel de neoane. Daca clasicele TV-uri LCD se mai incalzesc, aceasta lumina nu degaja caldura si teoretic are o viata mai lunga. De asemenea, luminozitatea maxima reglabila este mult mai mare, de 450cd/mp in conditiile in care tv-urile concurente au pana in 300 cd/mp.

Rezolutia de 1920 x 1080 pixeli Full HD aduce claritate mai ales in redarea filmeleor prin playerul multimedia integrat. Reda continutul codat DivX, insa dat fiind faptul ca nu se poate conecta la retea pe calculator este un minus destul de insemnat mai ales daca esti un cinefil obisnuit sa descarce filme de pe net. O alternativa ar fi Samsung 32D550 la aceasta solutie, insa este cu cateva sute de lei mai scump.

Totusi, are un afisaj destul de bun, timpul de raspuns este bunicel, de 5 ms, insa nu ar trebui sa fie criteriu determinant in comparatia televizoarale atata timp cat este sub 6-8 ms, perceptia uzuala a miscarilor si corelatia cu ochii.

Spre deosebire de celelalte televizoare din seria Sharp Aquos, acest LC32SH340EV are boxe mai puternice, doua unitati ascunse de 8 W dotate cu amplificator digital si virtual surround. Este foarte bun pe aceasta parte, sunetul e clar, nu e metalic si e si puternic la volum maxim.

Asadar Sharp LC32SH340EV reprezinta o alternativa de televizor LCD buna mai ales pentru cei care sunt pretentiosi pe partea de imagine, High Definition, sunet si mai putin pentru cei care vor sa conecteze tv-ul cu PC-ul. Totusi, pretul este micut iar faptul ca e un tv de la producatorul japonez Sharp aduce plus valoare pe general fiabilitatii aparatului.

4 comentarii la „LCD Sharp LC32SH340EV

 • 15 mai 2012 la 6:04
  Permalink

  Salut, frumos review la sfarsit scrie ca este un producator britanic, am verificat putin si pe wiki scrie ca este japonez. http://en.wikipedia.org/wiki/Sharp_Corporation. Nu am inteles recomandarea de la sfarsit legata de faptul ca nu este bun pentru conectarea cu pc-ul. Multumesc. George

  Răspunde
 • 16 mai 2012 la 14:08
  Permalink

  Buna ziua, acest televizor are tehnologia ASV pt LCD-uri de la sharp?

  Răspunde
 • 29 mai 2012 la 1:09
  Permalink

  Sharp nu-i chiar britanica, e marca japoneza. 🙂

  Răspunde
  • 29 mai 2012 la 1:11
   Permalink

   Ooops 🙂 Ne-am dat seama la un moment dat de eroare, insa am uitat sa modificam. Hai ca am facut-o acum, multumesc pentru completare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *