Televizor LED E-Boda 2201, LED de dimensiuni mici din seria Stylance

Televizorul LED E-Boda Stylance 2201 face parte din aceeasi clasa de televizoare LED de mici dimensiuni de la producatorul romanesc din care face parte si modelul mai mic, de 48 cm diagonala, 1901. 2201 vine totusi cu o diagonala a ecranului ceva mai mare, de 56 centimetri, oferind o vizualizare usor mai buna si pretandu-se si pentru spatii mai mari decat o bucatarie mica, fiind excelent si pentru camera copilului. Pretul sau nu este deloc mare, in martie 2012 fiind undeva la 640 lei (verifica aici pret actualizat) iar garantia oferita de catre producator este de 2 ani, cu posibilitate de prelungire la 4 ani.

Ca si la modelul precedent prezentat pe ElectroReview, si acesta are posibilitate de a fi conectat la PC, pentru a-l folosi pe post de back-up daca cumva ramai fara monitor. Conexiunea se poate realiza atat pe VGA cat si pe port HDMI.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Ce imi place mai mult este designul foarte simplu si elegant. Carcasa este de culoare neagra iar dimensiunile sunt foarte potrivite, grosimea fiind de aproximativ 5 centimetri. Usor mai mult decat la alte TV-uri LED insa acesta are panoul de procesare a imaginii mai bombat decat altele care sunt de dimensiuni mari, de aceea se intampla ca televizoarele mari sa fie mai groase. Totusi, greutatea este foarte mica, de doar 3 kilograme, si aici intervine faptul ca standul ii ofera o stabilitate buna. Personal totusi recomand montarea acestuia pe un suport TV de perete dedicat pentru a-l putea roti mai bine si de asemenea pentru a-l tine fixat.

Displayul, cum am scris la inceputul review-ului, are o diagonala de 56 centimetri (echivalent cu 22 inch) iar suprafata ecranului este tratata anti-glare, adica pentru a preveni reflexiile in cazul in care pozitionarea tv-ului este in partea opusa geamului si soarele bate. Astfel, chiar si asa vizualizarea nu este afectata, ceea ce din partea mea este un mare plus.

Desi E-Boda 2201 are o imagine High Definition, acest lucru real se obtine doar conectat la calculator sau printr-un decodor special de la RDS, cum nu are integrat tuner DVB-C cum au televizoarele mai scumpe…de fapt sunt si multe televizoare mari si scumpe care nu au conexiune digitala pe cablu. Asadar, faptul ca e HD e OK, insa nu ofera o diferenta enorma la conexiunea simpla pe cablu TV.

Boxele au o putere decenta pentru un televizor de aceasta dimensiunea, fiind echipat cu sistem audio pe doua boxe cu o putere de 3 W RMS (reali) fiecare, cu sunet stereo. Mai trebuie spus ca 2201 are un consum de curent extrem de mic, la luminozitatea maxima fiind de doar 30W.
Una peste alta, este un televizor OK cand nu vrei sa investesti foarte mult sau doresti un TV secundar pentru o camera mai mica sau pentru a-l pozitiona in bucatarie. Mie imi plac foarte mult TV-urile din bucatarie pentru ca ofera un alt aer incaperii. Voua nu vi se pare asa? ­čÖé

One thought on “Televizor LED E-Boda 2201, LED de dimensiuni mici din seria Stylance

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *