LED Sharp LC-19LE510E de mici dimensiuni

Televizorul LED Sharp LC-19LE510E este unul de o dimensiune a diagonalei ecranului mai mica si in aceasta categorie reprezinta cam singura alternativa de la un producator mai cunoscut. Ar mai fi cateva modele de televizoare E-Boda sau Teletech din aceasta clasa insa numele acelor branduri nu sunt atat de cunoscute ca si cel al britanicilor de la Sharp. Acestia din urma sunt cunoscuti drept producatorii unora dintre cele mai bune televizoare insa de ceva vreme cel putin la noi in tara au cam pierdut batalia pe publicitate si lumea apeleaza la Samsung si LG in majoritatea cazurilor. Totusi, producatorii coreeni nu se pot lauda in portofoliu cu televizor atat de mic si acest lucru oarecum deschide piata pentru LC-19LE510E. Acest model are un pret relativ piperat la cei aproximativ 950 lei (verifica aici pret actualizat) insa este de la sine inteles ca platesti si brandul nu doar produsul. Trebuie precizat ca pretul este fara o eventuala promotie si include livrarea gratuita pana la tine acasa.

Displayul televizorului cum spuneam si mai sus in review, are o diagonala mica, de doar 48 centimetri, adica vreo 19 inch. Acest lucru il face sa se asemene ca dimensiune cu cele mai uzuale monitoare intalnite si il face potrivit fie pentru a fi amplasat in bucatarie, fie in camera juniorului din familie sau in alte incaperi de dimensiuni mai mici de unde privesti mai de aproape.

Chiar daca este mic, LC-19LE510E are o o rezolutie a displayului de tip Full HD, asadar imaginea este afisata la 1366 x 768 pixeli foarte clar. Personal am acasa un model similar de aceeasi dimensiune in bucatarie si parca de cand l-am pus acolo a mai animat prezenta in respectiva incapere.

Faptul ca este un televizor Sharp inseamna ca dispune de o receptie foarte buna, pe sistem NTSC, PAL si SECAM si are tuner digital DVB-C MPEG4 ceea ce face ca cel putin in RDS sa primeasca semnal pe digital si HD fara a fi nevoie de un decodor. Va spun asta din testarea altui model, nu al acestuia, dar aceasta specificatie la modul teoretic semnifica aceasta posibilitate.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

De asemenea, LC-19LE510E are conexiuni destul de multe, 2 porturi USB 2.0, port HDMI si port VGA, asadar se poate conecta inclusiv ca si un monitor la calculator, aceasta solutie este buna atunci cand in realitate cauti un monitor cu functie de televizor incorporata. De asemenea are si player multimedia integrat, in teorie ar trebui sa redea si muzica si filme direct de pe stickul USB conectat la el, insa chipul grafic nefiind atat de avansat este posibil sa nu redea multe dintre formate.

Designul este bunicel, chiar daca este colturos arata binisor si este elegant. Carcasa este de culoare neagra, de tip lucioasa, ceea ce inseamna ca arata bine insa retine oarecum praful. Standul comparat cu dimensiunile este mare, asadar ai parte de stabilitate in pozitionare.

Mergand a specificatiile pe partea audio, acest televizor micut are un sistem audio pe doua boxe, stereo, cu puterea de 2.5 W RMS fiecare. Nu este foarte mult, insa consider ca este destul de OK pentru camere mai mici.

In principiu recomand acest televizor pentru cei care vor sa mearga pe calitate si pe branduri puternice si pe televizoarele mai putin importante din viata de zi cu zi, cum sunt cele din camerele care nu sunt neaparat destinate vizionarii de televizoare. De asemenea, in caz ca s-ar strica un monitor de acasa, ai ca si back-up solutia de conectare oferita prin acest dispozitiv asadar oarecum isi justifica pretul mai mare decat al altor terminale TV de acelasi tip.

One thought on “LED Sharp LC-19LE510E de mici dimensiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *