Televizor LG 32LN5400
Un nou televizor de la sud-coreenii de la LG, din noua serie 2013, este modelul 32LN5400. Acesta are cam toate specificatiile necesare pentru a fi un televizor modern si care sa poata fi in ton cu tendintele anilor care vor urma. Desigur, nu este un televizor din grupa celor super-destepte cum sunt Smart TV-urile, insa acelea nu stiu daca momentan merita investitia in cazul in care ai un buget redus.
LG 32LN5400 are o diagonala a ecranului de 81 centimetri, o diagonala destul de OK pentru o sufragerie de dimensiuni medii. Pentru cei mai prententiosi in ceea ce priveste diagonala ecranului mai exista si variantele pe diagonala de 107 centimetri – 47LN5400, si de diagonala 127 centimetri- 50LN5400; specificatiile fiind cam la fel, difera doar pretul.
[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice complete aici[/box]
Îmi place designul ultimelor modele de televizoare LG, de aceea anul trecut am cumpărat și eu un astfel de televizor – modelul 32LS5600. Nu pare că s-au făcut anul acesta îmbunătățiri majore pe această parte, însă look-ul televizorului a rămas de actualitate, standul arată mișto iar ecranul este subțire. De asemenea, televizorul are o greutate mică.
Panoul ecranului la 32LN5400 este unul de tip LED IPS, IPS-ul este o tehnologie nu intr-atat de noua, insa pana in acest moment aceasta tehnologie era folosita mai degraba la monitoarele de calculator si mai cu seama in acele ecrane care necesita o precizie in ceea ce priveste culorile (ex. design, samd). Acest lucru transforma intr-un mare avantaj privitorul, calitatea culorilor si redarea acestora fiind fidele realitatii.
De mentionat este faptul ca acest panou al ecranului de tip IPS ofera si un alt avantaj, negrul este adanc iar unghiul de vizibilitate este si el extins.
Asa cum ii sta bine unui televizor model 2013, acesta are o rezolutie Full HD; 1920 x 1080 pixeli, astfel ca imaginea oferita va avea o redare buna, cu conditia ca sursa de redare sa fie si ea de calitate HD – fie direct de la cablul TV, fie de la alte surse.
Sunetul este asigurat de catre doua boxe de putere de 10W RMS, cu certificari Dolby Digital si tehnologia Clear Voice II de la LG, utila mai mult in vizionarea emisiunilor TV.
Pe partea de conectivitate, acest LG vine cam cu toate optiunile standard ale unui televizor, ce ii lipseste este insa conectivitatea pe cablu LAN de net, pentru a putea redea direct de pe reteaua locala filme, insa se poate suplini aceasta lipsa prin celelalte conexiuni.
Televizorul se poate folosi si ca un monitor la PC gratie conexiunilor HDMI (2x), de asemenea vine si cu 1 port USB si decodare DVB-T si DVB-C, inclusiv cu slot pentru card CI (este discutabil daca ar fi sau nu compatibil cu RDS, la UPC stiu ca merg doar CI+, din motive de securitate).
Conexiunea USB te poate ajuta, prin intermediul player-ului multimedia integrat, să redai de pe stick-uri filme și muzică, de asemenea și de pe un hard disk extern, dacă ai unul pe acasă.
O altă conexiune cu care se laudă cei de la LG este cea de tip MHL, adică poți să conectezi telefonul la televizor (printr-un cablu) și să redai de acolo conținutul. Acum nu știu câtă lume ar folosi această funcționalitate, sincer. Dacă ai cumva iPhone, ar merita mai mult să cumperi suplimentar un Apple TV (media player), ar oferi multe opțiuni suplimentare.
Dacă te hotărăști să cumperi acest televizor însă, și ai un buget limitat, cred că vei face o alegere buna. Montajul este foarte ușor, practic asamblezi standul și poți imediat să îl pornești.
[sam id=”3″ codes=”true”]