Televizor 3D LED LG 42LM760S

Noua serie de televizoare de la producatorul sud-coreean LG, din care face parte si modelul 42LM760S, este una cu un design extraordinar. Televizoarele acestea noi au fost prezentate in iarna anului curent si se bucura de specificatii din clasele superioare, fiind dotate cu un design exceptional si functionalitati diverse, inclusiv redare in format 3D. De asemenea, cum sunt modele premium nu putea lipsi nici modulul Smart TV, cu o multime de aplicatii, chiar si in 3D, plus ca mai sunt in teste o serie de aplicatii pentru cloud. Cu siguranta in viitorul foarte apropiat, pe langa suita de aplicatii deja instalate pe smart-tv-urile de la LG, vom mai primi aplicatii, asadar investitia in acest televizor este si una pe termen mediu si scurt, pentru ca toate aceste sisteme sunt inca in dezvoltare si te bucuri practic de facilitati noi saptamana de saptamana.

42LM760S este un televizor LED 3D cu diagonala de 42 inch (un pic mai putin decat 106 centimetri), si marele avantaj este ca pe langa display, are si rama foarte subtire, astfel ca experienta de vizionare si chiar elementul de design este foarte tare. Pretul unui astfel de model, la momentul redactarii acestui post depasea cu putin 6000 lei (verifica aici pret actualizat). Sincer nu stiu daca vor scadea, sau cand vor scadea preturile, pentru ca si in afara tarii preturile sunt pe la 1500 euro. In cazul in care nu iti permiti un televizor cu acest pret, totusi, o recomandare ar fi modelul 37LS5600 care nu este Smart TV, nu are nici 3D si sta un pic mai inferior ca finisaje, dar si el foarte elegant.

Design

Pe langa faptul ca vine cu un ecran impresionant, realitatea este ca toata constructia televizorului este pur si simplu superba. L-am vazut expus in cateva showroom-uri si dintre toate televizoarele acesta atragea cel mai mult atentia; bine – pe langa Samsung-urile din seria 7 si 8, care sunt un pic mai scumpe decat LG-urile, dar si ele cu tone de functionalitati 🙂 Oricum, ca design, de data asta cei de la LG au dat cu adevarat lovitura, se vede ca au crescut mult.

Calitatea constructiei este extraordinara, finisajele sunt impecabile, inclusiv colturile televizorului sunt excelent lucrate, insa trebuie sa ma repet: faptul ca are rama atat de subtire si standul fac toti banii. Practic amandoua scot in evidenta modernismul televizorului, prin constructia metalica a suportului. Acest LG este printre putinile televizoare pe care le-as monta pe perete cu regret, pentru ca standul arata prea fain, insa avand in vedere ca si tv-ul e ok, poate arata ca un tablou viu in sufragerie 🙂

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Poze

Televizor LED 3D LG, 106 cm, Full HD, 42LM760S
Rama excelent finisata si subtire

Display

In momentul in care ai de a face cu un display, daca nu extrem de mare – ca la 106 centimetri nu poti spune ca ar fi cel mai mare televizor de serie, insa e realizat cu lux in detalii, iti vine sa crezi ca ar fi mai mare – datorita finisajelor deosebite si a ramei de care am amintit anterior. Ecranul, evident, este un Full HD cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli, iluminarea este LED si beneficiaza de motor grafic 3D, inclusiv cu convertire din 2D in 3D. Diagonala ecranului, astfel este de 106 centimetri, iar vizionarea ideala din punctul meu de vedere este undeva de la 2-3 metri incolo, astfel ca pozitionarea ideala este in sufragerie. De asemenea, ecranul dispune de diferite moduri: dedicat pentru jocuri, Cinema Mode, Resolution Upscaller (daca de ex. redai ceva in HD, converteste la Full HD – sau la dimensiune normala pt- detalii), are un mod inteligent de vizionare a imaginilor de pe alte dispozitive (ex – camera foto conectata la HDMI) si de asemenea are un optimizator de contrast pentru a scoate maxim din fiecare imagine.

Sunet

Chiar daca se spune in general ca televizoarele ultra-flat panel au de regula un sunet mai inferior, despre acest LG 42LM760S nu se poate spune acelasi lucru, chiar daca am recomanda la acest buget si achizitionarea unui sistem home theater (mai ales daca nu ai vecini perete in perete :)). TV-ul vine cu doua boxe integrate, ascunse in partea din spate – cu o putere destul de OK – 10 W RMS pe fiecare boxa in parte. Din punct de vedere al tehnologiei de decodare, reuseste sa redea orice format de sunet, fiind certificat si Dolby MS10. De asemnea, se bucura de Infinite Surround, caracteristica Voce Clara si are un sistem Sound Optimizer care nu mi-e foarte clar ce face.

Conectivitate

Pe langa conectarea simpla, analogica, pe cablul TV, prin simpla scanare pe modul digital a posturilor TV poti sa te bucuri de continut High Definition (in principiu pe RDS si UPC, dar nici altii nu sunt exclusi), fara a avea nevoie de un decodor sau media box dedicat, astfel ca practic iti simplifica un pic usurinta. Televizorul este dotat cu tuner DVB-T (indisponibil in Romania) si tuner DVB-C (am detaliat despre aceasta conectare aici), amandoua cu decodare MPEG 4.

Poate totusi cea mai importanta conectivitate pentru un televizor Smart TV este totusi cea a conexiunii la retea. Acest LG vine atat cu posibilitate de conectare la cablul clasic de net legat la router, cat si pe wireless built in (este direct echipat cu wireless, nu trebuie sa cumperi stick dedicat pentru asta). Prin modulul de retea ai parte de continut multimedia atat de pe internet, cat si de pe calculatoarele si gadgeturile conectate de prin casa la aceeasi retea: laptop, calculator, smartphone, samd. In plus televizorul are si WiDi, un sistem prin care poti sa te bucuri de conexiunea ecranului de la laptop, la televizor – fara cabluri. (detalii aici). Este o tehnologie noua foarte interesanta, care merita luata in calcul.

Navigarea pe internet, desi mai greoaie de regula la un televizor, pentru ca a fost construit strict pentru entertainment, este greoaie dar totusi posibila. Inca se incearca crearea de televizoare cu un sentiment cat mai natural in navigarea pe internet, si cel mai mare avant l-a luat pana acum Philips, care are televizoare din clasa Smart TV la care ii poti conecta pe USB – tastatura si mouse. In manualul acestui 42LM760S nu apare acest lucru asadar presupun ca ea nu exista.

Evident, cum este dotat si cu DLNA, televizorul dispune si de player multimedia integrat, atat pe partea de video, cat si audio sau poze.

Pe partea de conectare la alte dispozitive, sta destul de bine, LG-ul acesta avand 3 porturi USB, 4 porturi HDMI, intrare scart, iesire audio digital optica si restul de intrari obisnuite la un TV. Nu observ sa posede DVI sau VGA, dar oricum acestea incep sa fie inlocuite de HDMI. De asemenea, observ ca are modul pentru card CI, insa nu stiu daca este certificat CI+ pentru a putea opta pe operatorul UPC la trecerea la acest sistem.

Accesorii: 7 perechi Ochelari 3D si Dual Play inclus

Ei bine, nu sunt chiar 7 perechi de ochelari cu care vine acest televizor, ci mai degraba 4 perechi clasici, 2 perechi de ochelari Dual Play si unul care se pune peste ochelarii de vedere. Totusi, spre deosebire de rivalii de la Samsung care ofera o singura pereche sau maxim doua perechi de ochelari 3D inclusi, e o treaba faina ce face pe aceasta parte LG.

Cel mai tare din ce vad sunt ochelarii Dual Play, in cazul in care aveti o consola de jocuri si obisnuiti sa jucati diferite jocuri in grup, televizorul randeaza cate o imagine pentru fiecare jucator. Asta e misto in jocurile care permit split screen. Mai jos aveti o imagine cu acest sistem extrem de interesant, posibil datorita randarii in 3D.

LG ochelari Dual Play 3d

Concluzie – Merita?

Intrebarea daca merita LG 42LM760S sa-l cumperi…cred ca ar trebui sa se puna in sensul daca ti-l permiti, pentru ca la cei aprox. 6000 lei este destul de scump, insa e in raport cu calitatea si functionalitatile acestui televizor. Personal, daca mi l-as permite, l-as cumpara fara ezitare!

Daca consideri acest review util, apasa Like si Recomanda pe Google+!

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *