Monitor LED LG E2211T-BN 21.5 inch

Desi este un monitor recent aparut pe piata, LG E2211T-BN nu vine cu o carcasa glossy ci merge in linia office a monitoarelor de la producatorul sud-coreean, adica monitoare cu stand inalt si rama subtire. Ne dam seama ca este un monitor nou datorita faptului ca are panel de tip LED iar rezolutia este una full HD 1920x 1080 pixeli. Monitorul are o diagonala a ecranului de 21.5 inch (22 inch cu tot cu rama) iar pretul la care se vinde este de aproximativ 550 lei (verifica aici pret actualizat), oferind un raport calitate/functii/pret peste medie. Ma astept ca in timp acest pret sa mai scada, monitoarele LED abia de acum incepand sa prinda oferte tot mai bune, si trendul se va mentine cu siguranta, pentru ca asa a fost si la aparitia pe scara larga a monitoarelor LCD.

Afisajul LED Full HD este in raport 16:9 cinematic, asta inseamna ca este croit si pentru vizionarea filmelor si de asemenea ofera un spatiu de lucru extins pe orizontala, util cand lucrezi in aplicatii de tip excel sau redai jocuri. In plus, avand in vedere luminozitatea maxima destul de mare – pana in 250 cd/mp, poti lucra cu monitorul si in bataia directa a soarelui, daca cumva biroul este pozitionat pe langa fereastra. Ecranul este tratat anti reflexie, asadar ofera performante bune si in medii luminoase, fara a reflecta imaginea in oglinda.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Contrastul afisajului lui LG E2211T-BN este printre cele mai mari existente pe piata monitoarelor, oferind un contrast dinamic de pana 5.000.000:1, si combinat cu timpul de raspuns de 5 milisecunde imaginea este foarte buna indiferent de mediul de rulare. Chiar daca la prima vedere poate parea un monitor adresat segmentului office/business, performantele sunt remarcabile si in segmentul multimedia. De asemenea are setari de imagine presetate, asadar contrastul, luminozitatea si saturatia se pot regla in functie de mediul de redare (filme, internet sau office).

Spre deosebire de monitoare LCD precum W2240 de la LG, care desi sunt Full HD nu dispun de conexiune digitala, acest monitor LED vine si cu o conexiune DVI (digitala), pe langa conexiunea clasica analogica VGA. Este util mai ales atunci cand esti destul de pretentios la imagine, insa pentru DVI ar trebui sa ai o placa video dedicata.

Fiind un LED, acest monitor se bucura si de un unghi de vizibilitate extins, de 170 si 160 grade pe orizontala respectiv verticala; iar consumul de energie electrica este minim, la o luminozitate maxima avand o putere consumata de doar 28 W.

In plus, monitorul se poate monta pe perete avand standul detasabil, montura realizandu-se cu un suport de perete cu montura standard VESA la 10 x 10 centimetri; iar inclinarea se poate regla intre -5′ si 15′. Manualul de utilizare pentru LG E2211T se poate descarca de aici, in limba engleza.

[sam_ad id=”14″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *