LG F1091QD cu Direct Drive si Smart Diagnosis

UPDATE 2014: Nu am mai vazut masina de spalat in stocul magazinelor online.

Masina de spalat LG F1091QD este un model destul de avansat, atat datorita faptului ca are tamburul pe Direct Drive (deci mai eficient si mai silentios) cat si datorita faptului ca are o incarcare destul de mare si vine si cu un pret destul de bun, de aproximativ 1350 lei (verifica pret actualizat). Este o alternativa excelenta pentru familiile cu mai mult de 2-3 componenti unde spalatul rufelor este mai des. De asemenea, electrocasnicul este si foarte eficient si economic, avand clase de eficienta energetice si de spalare foarte bune.

F1091QD poseda o functie foarte interesanta de Smart Diagnosis, un sistem prin care senzorii masinii de spalat rufe detecteaza eventualele probleme, care in mod normal nu s-ar putea detecta decat la service. Totusi, eu va urez ca la masina de spalat sa nu fie nevoie niciodata sa folositi acest sistem si mi-ar placea sa fie o dotare standard la toate masinile de spalat, pentru ca vad in acest LG acest sistem nu are un impact in pretul de vanzare, care este similar cu al altor modele de acest gen.

Dimensiunile aparatului sunt destul de compacte la capacitatea ei mare de incarcare, are o dimensiune de 60 x 55 cm pe lungime si adancime si o inaltime de 85 cm. Se poate instala in principiu si in baile mai mari, insa trebuie ferit de contactul cu apa pe componentele electrice iar umiditatea nu trebuie sa fie mare. Datorita designului bine lucrat si a faptului ca este bine izolata din punct de vedere fonic, este destul de silentioasa – la spalare are 54 decibeli (foarte putin comparat cu altele) si 74 decibeli la centrifugare (un nivel de zgomot mediu).

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Masina de spalat LG F1091QD are un panou de comanda destul de aerisit, displayul nu este extraordinar de mare insa afiseaza informatii utile cu privire la spalare, iar in rest mai avem si ceva led-uri indicatoare asupra programelor selectate. Butoanele sunt elegante si un mare plus vine si pentru rotita programatoare care este foarte placuta la atingere. Poate scrisul cu programele selectate nu ar fi trebuit sa fie atat de aerisite, insa are un aer serios per ansamblu toata masina de spalat.

Dintre programele mai speciale amintesc programele pentru tesaturile copiilor (nou-nascuti), clatire medic, ingrijire cute si programul intensiv. In rest are toate programele uzuale, inclusiv programul rapid care are o durata de 30 minute. Programarea pe temperaturi este posibila pe salturi de la apa rece, 30, 40, 60 si 95 grade. Centrifugarea se face la viteza de pana la 1000 rpm si mai sunt doua viteze intermediare, de 400 si de 800 rpm, recomand folosirea lor in functie de cat de delicate sunt tesaturile hainelor pe care le folositi.

Ca si functii suplimentare, mai dispune si de programare intarziata a pornirii masinii de spalat, temporizare la 3, 6 sau 9 ore, ceea ce e util daca programezi dimineata masina de spalat si vrei ca ciclul de spalare sa fie terminat pe cand ajungi inapoi acasa.

Hubloul are avantajul unui diametru suficient de mare pentru comoditate – 30 centimetri si mai ales a unei deschideri perfecte, de 180 grade.

In ceea ce priveste clasele de eficienta, acest aparat este bun, are clasa de eficienta energetica (consum curent) A++, clasa de eficienta la spalare (consum apa) A si eficienta la centrifugare B. Pretul este in media aparatelor de aceasta capacitate insa acelea nu sunt atat de economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *