LG F1256QD – Motor Tambur Direct Drive pentru un plus de silentiozitate, capacitate 7 kg

LG F1256QD este o masina de spalat relativ nou aparuta pe piata. LG nu are un istoric prea mare in conceperea masinilor de spalat, insa au intrat tare in piata cu cateva tehnologii interesante care vor revolutiona in domeniu si de asemenea pretul nu este deloc de neglijat. Din ce am citit si discutat cu cumparatori ai acestor masini de spalat, pana acum ele si-au dovedit fiabilitatea.

LG F1256QD este un model adresat familiilor cu intre 2 si 4 componenenti, de vreme ce capacitatea de incarcarcare a masinii de spalat este destul de generoasa, de pana la 7 kilograme. Designul masinii de spalat este atractiv prin faptul care multe butoane cu explicatii si un display indicator util. Pretul la care se vinde in acest moment este undeva la 1350 – 1400 lei. (verifica aici pret si stoc actualizat).

Tehnologia pe care LG ne-a oferit-o prin intrarea pe aceasta piata este Direct Drive-ul, adica motorul nu mai este legat la un scripete, ci se propulseaza direct (vezi video aici). Acest lucru face ca masina de spalat sa fie mai silentioasa si mai durabila in timp, cu mai putine elemente care s-ar putea deteriora.

Chiar daca are capacitatea de incarcare destul de mare, de 7 kg, are dimensiunile bine proportionate, inaltimea ei fiind de 84.2 cm, latimea de 60 si adancimea de doar 55 centimetri. Este un raport bun pentru o masina de spalat de aceasta capacitate, lucru realizabil si prin tehnologia Direct Drive, care mai economiseste spatiu prin mai putine componente. Hubloul nu este foarte mare, si parca din design pare si mai mic datorita faptului ca nu se deosebeste carcasa prin culoare, avand 30 centimetri. Deschiderea insa este maxima, de 180 grade.

Masina de spalat are un consum energetic de doar 1.19 Kwh si 49 litri de apa la un singur ciclu de spalare. Clasele de eficienta ale acestei masini de spalat sunt energetica A+, spalare A si centrifugare B. Clasa de eficienta la centrifugare totusi este un element care tine strict de viteza tamburului la centrifugare, si aceasta este destul de mare, de 1200 rpm ceea ce face ca apa sa iasa din tesaturi mai repede, deci aduce o uscare mai rapida.

Totusi, aceasta viteza se poate seta in cazul in care ai anumite haine care nu permit o viteza de centrifugare mare (de exemplu camasi). Temperaturile la care lucreaza aceasta masina de spalat sunt Rece/30 grade/40 grade/ 60 grade sau 95 grade iar turatiile centrifugarii se pot seta la 400, 800 sau la maximul de 1200 rpm.

Scriam mai sus ca motoarele Direct Drive ar fi mai silentioase, ei bine LG F1256QD are un nivel de zgomot la spalare de doar 54 dB si de doar 67 decibeli la centrifugare, ceea ce confirma reclamele. As indrazni sa spun ca daca ai peretii grosi o poti folosi si noaptea. De multe ori masinile de spalat mai clasice la spalare fac atat zgomot cat acest LG si pentru comparatie puteti studia masina de spalat Whirlpool AWO/D 3100 – care este una mai clasica si are 75 db la centrigurare.

De asemenea, aceasta masina de spalat LG are un sistem prin care detecteaza daca cumva l-ai incarcat cu mai putina incarcatura decat maximul de 7 kg si ajusteaza cantitatea de apa consumata in concordanta si de asemenea si timpul spalarii.

Programele de spalare sunt cele clasice masinilor de spalat moderne din ziua de azi, asadar nu voi insista pe ele, amintesc doar de faptul ca poseda program rapid de spalare care dureaza 30 minut si se poate seta sa porneasca la o anumita ora, intre 3 si 19 ore.

Prezinta un display destul de mare care afiseaza programul curent, timpul spalarii si de asemenea eventualele mesaje de eroare. Displayul este pe tip LED indicator, verde.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *