Despre Local Dimming

Tehnologia avanseaza pe zi ce trece iar televizoarele mentin aceasta tendinta de a oferi tehnologii cat mai moderne spre o vizualizare mult mai comoda si pe cat posibil cat mai naturala astfel incat sa fim captivati de imaginile reproduse de televizoarele noastre.

Local dimming este o astfel de functie, care permite televizorului modern, mai ales cele LCD si LCD LED in a oferi imagini cat mai clare, mai ales ca numarul pixelilor esete din ce in ce mai mare, daca pana nu de mult eram familiarizati cu HD Ready, acum nici nu se mai prea concepe ca un televizor cu o diagonala de 80 cm sa nu posede rezolutie Full HD.

Si totusi, ce este local dimming? Ei bine, aceata tehnologie este strans legata cu claritatea imaginii oferita, televizoarele cu aceasta functie ofera o imagine mai clara si pixelii sunt mai bine conturati. Panourile LCD si cele cu iluminare LED au milioane de cristale care se aprind si sting in diverse culori spre a forma imaginile, iar in momentul in care contrastul este foarte mare pe imaginea redata, televizoarele fara functia local dimming au tendinta de a nu fi atat de clare, local dimming fiind proprietatea de a lumina si colora exact pixelii necesari spre a oferi o imagine reala.

Desigur, in acest moment local dimming-ul nu este chiar perfect, in general mai toate televizoarele au aceasta functie si depinde de calitatea panoului ca imaginea sa fie cat mai bine redata.

Un local dining avansat are proprietatea de a oferi un negru de o culoare cat mai inches, mai ales atunci cand in jurul punctelor inchise sunt formate imagini de culoare deschisa.

De altfel, aceasta functie poate primi nume diferite, in functie de producator: Micro Dimming, Micro Dimming Plus, Micro Dimming Ultima ar fi cateva exemple de la Samsung si ar mai fi Smart Dimming si Frame Dimming de la Sony.

In plus, la anumite televizoare aceasta functie poate fi oprita din meniul televizorului iar televizoarele cu plasma nu au nevoie de aceasta functie pentru ca ele au un panou cu o tehnologie cu totul diferita iar pe televizoarele Edge LED aceasta functie ofera doar imbunatiri minimale.

Dintre televizoarele care au aceasta functie as putea aminti:  Samsung 46ES7000 (cam toate din seria 7000 si 8000 de la Samsung), Philips 60PFL9607S, LG 32LV570S. Realitatea este ca sunt multe alte televizoare cu aceasta functie insa nu prea scrie in specificatii tehnice.

[sam_ad id=”11″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *