Mai bine de jumatate dintre telefoanele vandute in Europa au sistem de operare Android

Intr-o analiza de piata facuta de catre compania Kantar Worldpanel Comtech, acestia au dezvaluit ca in ceea ce priveste vanzarile de telefoane din pietele mari cum ar fi Europa, Statele Unite sau Australia, mai bine de 50% dintre unitatile vandute vin cu sistem de operare Google Android.

In Marea Britanie, vanzarile telefoanelor Android au crescut cu 8.5% intr-o perioada de 12 luni. De asemenea, in comunicat se mai arata ca piata din Marea Britanie este dominata de Android, mai bine de 57% dintre toate telefoanele sunt cu sistem de operare Android; cu sistem de operare Apple iOS sunt aproximativ 25.6% (crestedere de 5,4%) dintre telefoane, iar cele cu sistem de operare Windows Phone au o cota de piata de aproximativ 3.7%; cu o crestere de 2% in ultimele 12 luni.
Cea mai mare scadere in Marea Britanie se inregistreaza pentru telefoanele cu BlackBerry, acestia scazund cu mai bine de 19.3% din cota de piata, pana la aproximativ 10% in acest moment. Restul pietei este ocupata de catre sistem de operare precum Symbian sau Bada de la Samsung; insa si acestea sunt in scadere.

Restul Europei – adica tari precum Spania, Germania, Italia sau Franta – care au fost luate in referinta – se muleaza si ele pe modelul din Marea Britanie, chiar daca telefoanele Apple au scazut cat de cat. Totusi, dintre aceste tari, oarecum Spania iese in evidenta, pentru ca aici Apple nu reuseste sa se impuna, avand o cota de pieta de doar 3.2% pe cand Android obtine 84%.

[sam_ad id=”19″ codes=”true”]

sursa stire: Pocket-Lint

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *