Masina de spalat Ariston ARXF 145

Masinile de spalat Ariston se remarca prin utilizarea foarte simpla si intuitiva a meniului si a controlului programarii functionalitatii. Calitatea acestora este destul de buna, chiar daca ele nu sunt atat de prezente in ofertele magazinelor clasice. Probabil lipsa reclamei este de vina. De asemenea constructia acestora are un design mai placut ochiului, iar hubloul nu este tot timpul circular ci are o forma mai speciala.

Ariston ARXF 145 este o masina de spalat eficienta, cu incarcare frontala, care este potrivita unei familii cu intre 2 si 4 componenti – datorita capacitatii de incarcare de 6 kilograme la un ciclu de spalat. Are o calitata a centrifugarii foarte ridicata, prin cele 1400 rotatii per minut si cateva programe foarte interesante. Pretul acestei masini de spalat, chiar daca este in multe privinte mai buna decat a altor produse consacrate, este relativ mica, fiind vanduta online la aproximativ 1300 lei, cu transport inclus. Pretul poate suferi in timp modificari, click aici pentru verficarea pretului. In strainatate de regula masina de spalat costa aproximativ 350 euro (Germania, Olanda)

Avand in vedere ca este o masina de spalat cu o capacitate medie dimensiunile ei sunt destul de bine proportionate, avand 85 cm inaltime, 59.5 lungime si o adancime de 52.5 centimetri. Era bine daca avea 80 cm inaltime, insa consider in regula si asa, pentru ca am impresia ca s-a optat pentru o inaltime mai mare si o adancime mai mica. Lucrul acesta il face ideal de amplasat in baie, pentru ca poate servi si ca suport si va intra cu siguranta pe usa.

Rewiew-ul continua si dupa poza

Ariston ARXF 145

Ariston ARXF 145 ofera o multitudine de programe, printre care si un program rapid care are o spalare de 15 minute (spalat – clatit – centrifugat), ceea ce este extrem de utila atunci cand ai haine care nu sunt foarte murdare. Programul standard de 60 grade al acestei masini de spalat are undeva la 2 ore. In rest, ca un plus, aceasta masina de spalat mai are si un program de spalare noctura, care reduce din viteza de rotatie a tamburului pentru o operare mai silentioasa. Nu stiu daca este indicat sa speli noaptea daca stai la bloc, insa daca esti la casa cu siguranta acest program va veni in beneficiul familiei tale.

Un alt program foarte util este cel care iti permite sa speli in aceasta masina de spalat hainele care in mod normal sunt etichetate doar cu spalare manuala. Tamburul opereaza mai delicat cu acestea, chiar daca timpul de spalare este putin marit, insa cel de centrifugare nu este complet, in sensul ca nu iti scoate hainele prea bine stoarse, insa daca le speli manual – nu le ai stoarse deloc, nu-i asa?

In rest Ariston ARXF 145 poseda programele obisnuite, dintre care amintesc: program pentru spalare haine de copii, program pentru camasi, matase, extra clatire, lana, program “usor de calcat”. De asemenea mai exista o optiune super wash pentru haine foarte murdare.

Dintre dotarile de siguranta, este in raport cu cerintele actuale, avand sistem de siguranta impotriva accesului copiilor, protectie impotriva inundatiilor.

O alta facilitate a masinii de spalat este programarea intarziata, care este foarte user friendly, permitand programarea intre 1 si 24 ore, spre deosebire de alte masini de spalat care la aceasta programare permit de regula selectarea foarte rigida – din 3 in 3 ore.

Meniul masinii de spalat Ariston ARX 145 - indicatoare
Meniul masinii de spalat Ariston ARX 145 - indicatoare

Clasele de eficienta ale lui Ariston ARXF 145 sunt: clasa de eficienta energetica A (consum de energie 1.14 KW/h), clasade eficienta la spala A si clasa de eficienta B la centrifugare (viteza rotatie maxima 1400 rpm). Consumul de apa la un ciclu obisnuit de spalare cu 6 kilograme de haine murdare este de 45 litri de apa, ceea ce duce un program standard de spalare la un cost de aproximativ 1.5 lei.

Masina de spalat nu se incadreaza ca una extraordinar de silentioasa, la cei 66 decibeli la spalare si 77 dB la spalare pot spune ca mai puteau lucra un pic la izolatia fonica. totusi, cu programul de spalare nocturna se mai reduce volumul.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *