Masina de spalat frontala EF5800 ARCTIC

Inainte de a-mi da cu parerea despre noile masini din spalat rufe din gama Arctic, am trecut astazi printr-un hypermarket pentru a observa caracteristicile acestora, cum se inchid usile, cum e facut tamburul si cum arata ele. Verdictul in principiu este destul de OK, nu este un produs premium – insa pare fiabil.

Care mi-a atras cel mai mult atentia este masina de spalat rufe Arctic EF5800, datorita capacitatii standard de incarcare si a faptului ca este o masina de spalat destul de ingusta, cu dimensiunile de 84 cm pe inaltime, 60 centimetri pe latime si o adancime de 45 centimetri, astfel ca se potriveste sa intre in baile clasice de apartamente. Este un model de mașină de spălat slim.

Pretul la care se vinde (verifica pret actualizat) cred ca e putin mare pentru un produs autohton fara cine stie ce tehnologii moderne. Poate intre timp se mai reduce, sau intra ceva promotii la Arctic.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Designul masinii de spalat este clasic, personal totusi imi par parca cu 4-5 ani in urma la ce este acum, si chiar daca meniul este in limba romana, mi se pare ca textul si fontul sunt prea mari astfel ca nu au un design extraordinar in partea superioara. De asemenea, prin prezenta practic a unui singur buton..parca as vrea mai multe. 🙂 Bine, eu sunt mai pretentios si ca reper compar cu Samsung Eco Clean, insa EF5800 de la Arctic poate fi o excelenta masina de spalat pentru bunici sau persoane care nu sunt extraordinar de prietenoase cu tehnologia noua, cu LEDuri si displayuri sau cu alte chitibusuri.
Probabil aici e si targetul celor de la Arctic prin aceste masini de spalat, deloc de condamnat avand in vedere cerintele pietei romanesti. Totusi, sa recunosc ca au si masini de spalat care sunt din alta clasa, dar inca nu ajung la ele 🙂

ACum, chiar daca spuneam ca aceasta masina de spalat, EF5800, este pentru bunicute, specificatiile tehnice si programele il claseaza totusi cu brio pe langa o masina de spalat moderna. Astfel, are program rapid de 30 minute, program bumbac, lana, sintetice, consum redus, program de spalare manuala.

Printre functii si siguranta are sistem electronic de controlare a balansului, sistem de reglare a consumului in functie de capacitatea incarcata si sistem detectare spuma prea multa. Din pacate, neavand prea multe meniuri, evident nu dispune de programare intarziata.

Viteza de centrifugare este relativ mica, EF5800 incadrandu-se in clasa de eficienta la centrifugare D. Destul de putin! Totusi acest Arctic autohton recupereaza la clasa de eficienta energetica, cu un consum de doar 0,86 kw/h in programul standard incadrandu-se in clasa A+ iar in ceea ce priveste consumul de apa are o clasa de eficienta A.

One thought on “Masina de spalat frontala EF5800 ARCTIC

  • 16 martie 2013 la 14:47
    Permalink

    e o masina super buna economica spala f bine poti sa o faci si mai economica facind o combinatie cu programul scurt

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *