Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMI58M95EU

In ultima vreme nemtii de la Bosch s-au repozitionat pe construirea aparatelor electrocasnice din gama premium, si acest lucru se reflectat atat prin calitatea produselor sale cat si prin pretul acestora. Un asemenea exemplu ne vine din gama masinilor de spalat vase incorporabile prin modelul Bosch SMI58M95EU, un model incorporabil de mare capacitate, cu finisaj deosebit, multe programe; insa si cu un pret pe masura – fiind vandut la aproximativ 3600 lei (verifica aici pret actualizat). Acest pret in afara tarii bineinteles este vazut ca unul bun pentru un aparat electrocasnic de top insa in Romania consider ca pretul este destul de prohibitiv.

Totusi, masina de spalat vase SMI58M95EU de la Bosch ofera performante remarcabile si de asemenea finisajul este foarte bun, calitatea constructiei fiind ideala. Aparatul este total incorporabil, mai putin panoul de comanda din inox care ramane in afara blatului. Pe panoul de comanda avem mai multe butoane de comanda, si de asemenea este dotat cu un ecran pe LED-uri care afiseaza informatii despre programul de spalare actual si util in timpul programarii. Nu este foarte acest ecran insa este cu adevarat util, mai cu seama ca la modelele entry-level nu avem un astfel de ajutor.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Un model similar, insa inferior ca si tehnologii, dar si ca pret este masina de spalat vase de la Bosch, modelul SMV40M50EU, insa ca design si ca performante este sub modelul prezentat in acest review.

Masina de spalat vase are o capacitate de 13 seturi, ceea ce inseamna ca spala pana la 13 seturi de vase, mici, adanci, cratite, pahare si tacamari. Spalarea este foarte buna, iar datorita faptului ca aparatul face parte din seria Green Tehnology in programul economic are un consum extrem, extrem de redus; insa eu nu l-as folosi pe acesta cand avem vase cu murdarie persistenta. SMI58M95EU are o clasa de eficienta energetica (consum de energie) A++, clasa de eficienta la uscare si spalare este A, fiind fara doar si poate unul dintre cele mai eficiente masini de spalat vase.

De mentionat este faptul ca fata de modelele mai ieftine, aceasta masina de spalat vase poate spala si fara a-l incarca complet, avand optiune de spalare la jumatate de incarcatura, asadar nu trebuie sa lasi masina de spalat sa mearga in gol si sa consume inutil cand ai mai putine vase de spalat. De asemenea de mentionat este faptul ca are posibilitate de programare intarziata intre 1 si 24 ore, asadar poti sa pui seara vasele la spalat si aparatul sa porneasca abia de dimineata, desi nivelul de zgomot nu este deranjant, la cei 46 decibeli pe care ii scoate fiind comparabil ca si zgomot cu un frigider, ceea ce este foarte bun si consideram ca este un model foarte silentios.

Printre programele acestei masini de spalat vase regasim cele clasice: intensiv, auto si bio, dar avem si un program turbo speed foarte util care spala vasele in doar 20 minute, e drept ca in apa rece, insa isi face treaba atunci cand vasele nu sunt murdare. Apropo de cat de murdare sunt vasele, masina are un sistem ingenios Aqua Sensor care detecteaza automat gradul de murdarie a vaselor si poate austa automat durata de spalara, consumul de apa si temperatura la care se realizeaza igienizarea. In plus, Bosch SMI58M95EU are sistem Active Water (care are legatura cu tehnologia anterioara), sistem de protectie a paharelor prin gratiile usor caucicate si uscare intensiva.

panoul de comanda

Pentru a-si justifica pretul, pe langa marca si calitatea constructiei, cei de la Bosch s-au gandit si la usurinta in utilizare, avand cos reglabil pe inaltime, suport dedicat de pahare, sita pentru curatare si compartiment de sare usor accesibil.

Mai trebuie spus ca dimensiunile sunt cele standard pentru un electrocasnic incorporabil, inaltimea este la 81.5 centimetri iar pe laterale are 59.8 cm pe lungime si 57.3 latime, in spatiul de pana la 60 cm intrand foarte bine furtunele de alimentare si evacuare.

Chiar daca pretul acestei masini de spalat vase il claseaza printre cele mai scumpe, totusi aparatul ofera o plus valoare semnificativa fata de modelele mai ieftine. De mentionat este faptul ca are o capacitate mare de spalare, tehnologii moderne, iar daca dispui de bugetul necesar acestei achizitii, Bosch SMI58M95EU este o alegere perfecta.

[sam_ad id=”16″ codes=”true”]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *