Mașina de tocat carne – Criterii alegere și modele recomandate

O mașină de tocat carne bună mereu este utilă la casa omului, mai ales atunci când vorbim de familii mari, acolo unde ai nevoie de flexibilitate și rapiditate pentru a procesa toate preparatele. Și asta fie că vorbim că am fi în timpul Sărbătorilor sau nu, poate doar după tăiatul porcului din mijlocul toamnei, pentru că doar așa am vrut.

În plus, o mașină de tocat carne poate salva o grămadă de bani chiar și atunci când locuiești la oraș. Astfel, mașina de tocat carne te va ajuta să cumperi carne proaspătă și să toci carnea după preferințele tale exacte.
Poate vrei cu mai puțină grăsime, poate vrei o carne cu mai multă grăsime, gusturile sunt diferite pentru multă lume, așadar e bine să ne personalizăm experiența culinară. Poate chiar vrei să condimentezi carnea încă din prima fază în care o pregătești. Până la urmă este poate cel mai bun mod de a ajunge la cel mai bun gust, ești de acord?

Altfel, majoritatea mașinilor de tocat carne vin și cu accesorii pentru tocatul roșiilor (pentru bulion) sau chiar cu accesorii pentru cârnați, dar aceste mașini de tocat universale sunt ceva mai rare.

Am selectat pentru tine câteva modele de mașini de tocat carne pe care le putem recomanda, în baza reviewurilor de pe site-urile de specialitate și de asemenea am subliniat și câteva criterii de alegere pentru aceste aparate atât de utile în bucătăria fiecăruia.

Trebuie să spunem însă că am exclus din alegerea noastră modelele de mașini de tocat carne manuale, cum foloseau părinții mei, pentru că nu le consider variante modele. Sigur, pot salva situația, dar prefer variantele electrice, și sunt sigur că nici tu nu vrei să te încurci în a toca manual carnea.

Top 3 modele recomandate de mașini de tocat carne electrice

Pentru cei care  nu au răbdare, am făcut aici un rezumat cu 3 modele de mașini de tocat carne recomandate. Recomandările vin luând în considerare stocul magazinelor online din momentul recomandărilor, recenziilor lăsate de către utilizatori, părerea noastră și am încercat să alegem modele cu prețuri accesibile în funcție de bugetul fiecăruia.

Star-Light MG-120B – modelul pentru cei cu buget limitat

Bosch MFW45020 – pentru cei care vor să plătească calitatea

Naumann NM-120 – echilibru ideal funcționalitate-calitate-preț

👉 verifică aici preț și disponibilitate 👉 verifică aici preț și disponibilitate 👉 verifică aici preț și disponibilitate

Criterii de alegere

Puterea motorului și capacitatea de tocat / viteza aparatului

O mașină de tocat carne cu un motor de capacitate mare va toca, de obicei, carnea mult mai repede dar și cu mai multă ușurință. Este una dintre cele mai importante criterii de alegere și vă recomandăm mașini de tocat carne cu putere în jurul valorii de 1000 W sau peste această valoare.
Sigur, puterea are legătură și cu consumul de electricitate, iar o mașină de tocat carne cu un motor puternic, în mod normal, va consuma proporțional mai multă energie electrică.
Dar nu aș spune să vă concentrați prea mare pe aspectul acesta, al consumului de electricitate, pentru că mașina de tocat carne nu este neapărat un accesoriu folosit zilnic. Iar acolo unde este acesta folosit zilnic, cum ar fi în restaurante, deja sunt recomandate modele profesionale.

De exemplu, din acest punct de vedere, masina de tocat carne Naumann NM-120 se bucură de review-uri foarte bune din partea cumpărătorilor care au scris despre ea în recenziile puse la dispoziție de către magazinele online.

Și asta mă duce și către viteza de tocat, măsurat în funcție de cantitatea de carne pe care aparatul o poate procesa. Această se măsoară în kilograme pe minut, dar atenție și la tipul de accesoriu cu care este măsurat, că în general dacă carnea nu este tocată la cea mai mică dimensiune, e firesc să meargă mai repede. Așadar, e destul de dificil găsit acest echilibru între putere, viteză și granularitatea produsului finit.

Vasul de umplere cu carne este și el bine să fie cât mai mare, dar în general ele sunt destul de standard. Mai ies însă în evidență modele precum Moulinex Abakan ME4161, care are o alimentare diferită, semănând cu robotul de bucătărie.

Alegeți o mașină de tocat carne cu cât mai multe accesorii

Star-Light MG-160BV Masina de tocat carne cu multe accesorii
Star-Light MG-160BV Masina de tocat carne cu multe accesorii – vezi aici modelul

Multe dintre mașinile de tocat aflate la vânzare astăzi în oferta magazinelor online, fie că vorbim de magazine online mari precum eMAG sau magazine care au și prezență fizică precum Flanco sau Altex se laudă cu produse care au destul de multe accesorii.

Dar niciodată nu sunt suficiente accesorii.

Dacă vreți să folosiți la maximum mașina voastră de tocat carne, una dintre variantele bune ar fi una cu accesoriu pentru roșii/bulion iar dacă faceți și cârnați, accesoriul pentru umplut cârnații poate fi și el important.
Dar alegeți însă mai ales accesorii pentru tocat carnea, pentru că în fapt acela este cel mai important lucru.

Așadar, accesorii de grosime tocare și mai ales accesorii din inox vă vor ajuta extrem de mult și vor adăuga la fiabilitatea generală a produsului.

O mașină de tocat carne cu super multe accesorii este Star-Light MG-160BV. Unde mai pui și că este printre cele mai ieftine modele.

De asemenea, în general, mașinile de tocat carne cu cât mai multe componente metalice sunt de preferat față de cele de plastic. Motivele sunt evidente, metalul fiind incontestabil mai rezistent decât plasticul.

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *