Mi-au schimbat contorul de curent

Astazi a fost un electrician pentru a-mi schimba contorul de curent. Am fost anuntat acum vreo 2 saptamani ca am fost cautat dar nu am fost gasit acasa si ca am 5 zile la dispozitie ca sa programez o schimbare a contoarelor, ca altfel imi va fi intrerupta alimentarea cu energie electrica. Romaneasca treaba, ma gandesc, daca as fi fost plecat in aceste 5 zile, ce se intampla? Desigur, realitatea este ca se umbla cu aceste amenintari pentru ca oamenii sa actioneze repede. Inainte de marea operatiune de schimbare care a durat vreo 20 minute, am mai avut o vizita de la Enel, cand mi-au fotografiat contorul.

Motivul pentru care mi-au schimbat contorul a fost dat de faptul ca cel vechi ar fi avut expirata verificarea, cica la 8 ani se schimba, potrivit Ordinului Biroului Român de Metrologie Legală, nr.48/2010. Totusi, din cate am intrebat pe la rude, acestia nu tin minte ca in ultimii 8 ani sa le fi fost schimbat contorul, ceea ce in prima faza m-a mirat si am inceput sa sap dupa informatie. Totusi, contorul pe care il aveam arata bine, era functional mereu si cand s-a dat jos era ca nou.

Din ce am aflat pe site-uri de profil diferit, se pare ca se schimba contoarele pentru ca cele vechi nu prea inregistreaza consumul mic, cel dat de exemplu de led-uri de televizoare, calculatoare, lampi de veghe sau alte emitatoare cu un consum considerat insignifiant. Informatia insa nu este confirmata de cineva care intr-adevar sa stie „meserie”, poate stiti voi ceva (?).

Pe de alta parte, omul care a venit sa schimbe contorul a venit in ziua si ora stabilita de comun acord, ceea ce m-a bucurat. Drept e ca daca nici nu venea in ziua si ora stabilita, sansele sa ma gaseasca acasa erau mici. Daca bine am retinut, firma care s-a ocupat de schimbarea contoarelor Enel in Bucuresti se numeste Sindserv, oamenii trimisi de ei au ceva insigna si o salopeta albastra; asadar nu sunt oamenii de la Enel cei care realizeaza operatiunea de schimbare a contoarelor de electricitate.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *