Monitoare cu tehnologie de protectie a ochilor incorporata: Philips Soft Blue

Monitoarele in ultimii au devenit din ce in ce mai bune. Daca acum 10 ani aveam monitoare pe tub, cu sistem CRT si peste care puneam tot felul de filtre de protectii ale ecranelor, ulterior au venit monitoarele LCD care erau mai eficiente energetic si nu daunau atat de tare ochilor. Dupa monitoarele LCD au venit cele LED care au fost si mai economice si au oferit o imagine mai buna.
Acum, tehnologia s-a perfectionat din nou si Philips anunta lansarea unei noi game de monitoare, cele cu tehnologia Soft Blue, prin care se reduce impactul luminii albastre daunatoare fara a afecta insa culoarea imaginii. Aceasta tehnologie protejeaza ochii si reduce disconfortul vizual.

Noile monitoare cu tehnologia SoftBlue sunt disponibile atat pentru utilizatori casnici (monitoare pentru acasa) cat si pentru cei care cauta monitoare profesionale sau de gaming. Cele pentru uz casnic vor fi in familia de monitoare E-Line iar cele profesionale in seria P-Line iar aparitia pe piata va fi incepand cu toamna aceasta.

Noile monitoare care utilizează tehnologia Philips SoftBlue abordează diferit reducerea luminii albastre dăunătoare. Spre deosebire de metodele filtrelor (sticla amplasată în fața ecranului sau lentile speciale anti lumină albastră), tehnologia SoftBlue nu reține din calitatea imaginii, în timp ce filtrele tind să ducă imaginea spre o nuanță gălbuie. În cel mai rău caz, acest fapt duce la scăderea calității imaginii oferite, cum ar fi de exemplu pentru aplicațiile folosite la investigațiile din spectrul imagisticii medicale care se bazează foarte mult pe fidelitatea și claritatea culorilor.

Pe de altă parte, ecranele SoftBlue diminuează emisia luminii albastre încă de la sursă. Datorită eliminării emisiilor de culoare albastru deschis se schimbă vârful lungimii de undă de la 450nm la un nivel mult mai sigur de 460nm. Ca urmare a acestei schimbări, fasciculele dăunătoare sunt reduse cu peste 90% fără ca imaginea ori culorile să aibă de suferit.

Softblue_Key_Visual_MMD_2

E-Line și P-Line: performanțe atât acasă cât și la birou

Atât monitoarele E-Line cât și cele P-Line sunt echipate cu panouri IPS-ADS pentru unghiuri foarte largi de vizualizare de până la 178 de grade, calitate Full HD la o rezoluție de 1920 x 1080 și difuzoare stereo încorporate care completează o experiență totală. Monitoarele din gama E-Line dispun de diagonale de 21.5 inci, 23.6 inci și 27 inci și de un design subțire cu comenzi touch. Monitoarele integrează de asemenea și tehnologiile SmartContrast și SmartImage Lite care îmbunătățesc și ajustează contrastul, saturația culorilor și claritatea imaginilor indiferent de modul de utilizare, la numai un buton distanță.

Ambele modele de monitoare din gama P-Line de 21,5 inci și 23,8 inci sunt create special pentru persoane cu adevărat ocupate. Tehnologia SoftBlue este însoțită de alte tehnologii exclusive Philips care reduc oboseala ochilor: Philips Flicker-Free, tehnologie care adaptează luminozitatea și reduce efectul de scintilație pentru crearea unor condiții optime de vizionare. Prin intermediul suportului SmartErgo, monitorul poate fi înclinat, rotit și ajustat pe înălțime la orice nivel și unghi care se potrivește mai bine pentru utilizator.

Cele două modele din gama P-Line includ de asemenea versiunea profesională și de calitate a tehnologiei SmartImage, cu optimizarea dinamică a contrastului imaginilor, gradul de saturație al culorilor, plus un mod special de economisire a energiei electrice. Pentru a putea fi economisită și mai multă energie, sistemul PowerSensor detectează dacă utilizatorul a plecat din fața monitorului și reduce automat luminozitatea ecranului.

Acum cateva zile in urma, si cei de la AOC au anuntat o linie de monitoare care reduce efectul luminii albastre, dar niste monitoare de gaming, pe cand Philips aici vine cu o linie atat profesionala cat si casnica.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *