Monitor LED LG E2442T-BN

Monitorul LG E2442T-BN este un excelent monitor de birou, in ciuda faptului ca seamana in specificatii cu monitoarele multimedia. E drept, are o imagine foarte buna si pe segmentul multimedia, insa gratie designului se adapteaza perfect intr-un mediu de tip office, fara elemente care sa atraga prea mult atentia. Poate doar standul, care are o nota moderna, intocmai cum e la noile serii de televizoare la LG, de la care probabil au imprumutat designul acestui stand.

Monitorul LG E2442T-BN are o diagonala a displayului de 24 inch si ofera imaginea in rezolutie Full HD, la 1920 x 1080 pixeli. Ecranul este de o calitate foarte buna, imaginea realista iar faptul ca are rama subtire te face sa indragesti si mai mult acest monitor. Acesta vine cu un pret de aproximativ 700 lei (verifica aici pret actualizat) si ofera o alegere inspirata pentru un monitor mare. Exista si o varianta similara de 22 inch, cu vreo 150 lei mai ieftina, LG E2211-T – sau daca vrei ceva cu un design mai atragator poate e interesant si Philips 247E3LPHSU dotat si cu senzor de proximitate. Totusi, daca vrei discretie si o imagine buna la diagonala mare – linistit poti sa alegi acest LG, pentru ca nu te va dezamagi.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Display & Imagine

Imaginea oferita de catre monitor este foarte buna gratie panelului cu iluminare LED. Acesta are la dimensiunea de 24 inch (aprox 60 centimetri diagonala) poseda o dimensiune a pixelilor (pixel-dotch) foarte buna, de 0.276 mm, ceea ce ofera o imagine clara si de perspectiva, fara a avea impresia de blur. De asemenea, cum densitatea pixelilor este mare ai si posibilitatea de a calibra monitorul mult mai bine decat la unul cu o dimensiune mai mica.

Timpul de raspuns al imaginii si trecerea de la tonurile de gri la altele este de 5 milisecunde, nu foarte mare, insa este nesesizabil, mai ales in mediu office. Frecventa monitorului este cea standard, de aprox. 60 Hz pentru ca daca ai vrea ceva de exemplu mai mare – de 120 Hz, preturile sunt mult mai mari. Oricum, nu este un lucru extra pretentios, aceasta frecventa pentru un monitor de dimensiuni medii este mai mult decat decenta, indiferent de mediul de redare.

De asemenea, E2442T-BN se poate lauda cu unghi de vizibilitate foarte bun, de 176 grade pe orizontala si de 170 grade pe verticala, astfel ca si daca vrei sa vezi un film poti sa stai in ce pozitie vrei ca vei avea o imagine vizibila.

Conectare

Porturile de conectare VGA, DVI si partea din spate a monitorului

Cum ne-am obisnuit de la LG, mai ales pentru monitoarele de serie entry sau budget, nu dispunem de extrem de multe porturi de conectare. La acest monitor avem conectare digitala DVI si conectare analogica VGA (D-sub 5 pini). E drept ca este suficient, insa mi-ar fi placut sa avem parte de conexiune HDMI. Ca recomandare, daca calculatorul la care conectati monitorul dispune de placa video dedicata conectati neaparat pe DVI (nu vine cu acest cablu inclus in pachet, va trebui sa il cumparati separat), pentru ca imaginea mai ales in Full HD este mult mai buna si mai stabila decat pe clasica conectare VGA.

Concluzie

Monitorul LED LG E2442T-BN promite destul de multe la un pret mai mult decat just. Are un design simplu dar elegant – fiind in aceeasi masura discret. Ofera unghiuri largi de vizualizare iar imaginea mai ales in modul office este perfecta, asadar il recomandam.

De mentionat este si faptul ca acest monitor are un consum de energie extrem de scazut – 25 W  – adica cat un bec economic iar dimensiunile sunt foarte bine proportionate, mai ales ca are o grosime doar 181 mm 🙂

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *