Monitor LED Philips 247E3LPHSU 23.6 inch, cu senzor de proximitate

Philips 247E3LPHSU este un monitor de productie 2012 al producatorului olandez Philips. Practic utilizeaza aceeasi linie de design ca monitoarele de anul trecut, doar ca au mai inclus in plus cateva functii si oarecum s-a realizat trecerea de pe panelurile clasice cu iluminare LCD spre cele cu iluminare LED. Spre deosebire de modelele de monitoare din anii trecuti, acest Philips are o rama cu o grosime mult mai mica si vine cu o noutate prin prezenta unui senzor de proximititate, care o data activat, detecteaza prezenta utilizatorului in fata monitorului, astfel ca se ajusteaza automat luminozitatea sau comutarea in standby. E drept, din punctul meu de vedere nu as folosi acest sistem destul de mult, dar oarecum subliniaza ideea de model Eco Friendly, aceasta fiind o directie noua abordata de catre Philips, dovada ca mai toate monitoarele lor sunt certificate Energy Star si au un consum redus de energie.

In principiu, de tinut cont la acest monitor sunt performantele si calitatile imaginii oferite, ceea ce e peste medie, gratie unui afisaj Full HD 1920 x 1080 pixeli al displayului cu diagonala de 23.6 inch (24 inch cu tot cu rama). Acest monitor are un pret oarecum in standard, senzorul si alte minuni tehnice nu au avut un impact major in pret, de aceea costa undeva la 780 lei (verifica aici pret actualizat). E drept, poate parea multicel pretul avand in vedere ca sunt modele mai ieftine similare, insa cred cu tarie ca acest monitor livreaza o imagine buna.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Daca la modele de dimensiuni mici din serie avem butoanele de control sub forma de taste, la acest Philips 247E3LPHSU s-a optat pe touchscreen, o alegere nu foarte fericita din punctul meu de vedere, insa luand in considerare si faptul ca oricum nu folosesti prea des pot sa fie mai ascunse si astfel ofera o experienta de vizualizare, spun ei – mai buna.

din lateral

Pe langa faptul ca este un Full HD cu o dimensiune destul de mare, potrivita si pentru editari grafice sau lucrari mai avansate, desigur fara a neglija partea de entertainment, acest monit0r Philips are caracteristici interesante pe partea de imagine: astfel rezolutia Full HD mentionata anterior vine cu un contrast nativ de 1000:1 si contrast dinamic SmartImage de pana la 20 milioane:1. Iluminarea iarasi este destul de puternica, fiind la 300 cd/mp, cu toate ca nu are un consum de energie deloc mare la cei 17.53 W putere consumata in testele Energy Star. In modul normal puterea consumata este usor peste 20W, practic la valoarea unui bec economic.

Unghiurile de vizibilitate fac din 247E3LPHSU un dispozitiv multimedia capabil sa redea in conditii foarte bune filme, avand un unghi de vizibilitate destul de extins si cu performante bune. De asemenea, cum conectarea se face pe HDMI (are doua porturi HDMI + clasic VGA) ofera o calitate digitala a imaginii practic la limita randarii placii video pe care o poseda calculatorul la care e legat. 🙂

Una peste alta, un model de monitor reusit, nu l-as cumpara neaparat pentru senzorul de proximitate, ci mai degraba pentru imaginea buna pe care o ofera si dimensiunile generoase. Poate cu senzorul acela m-as lauda doar prietenilor 🙂

Manualul de utilizare al acestui model Philips se poate descarca de aici. Este practic acelasi manual de utilizare cu care vine in cutie, pe langa cablul VGA inclus, cablul de curent si un cablu de transmitere a sunetului.

[sam_ad id=”14″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *