Monitor LED Samsung S19B150N 18.5 inch

Samsung S19B150N este un monitor prima data aparut in oferta magazinelor online undeva in luna mai a anului 2012. Este un monitor clasic, cu diagonala de 18.5 inch (19 cu tot cu carcasa) si care ofera o imagine acceptabila atat pentru o utilizare office cat si de acasa. Nu este in niciun caz un monitor pretentios, fiind oarecum doar o actualizare a tehnologiei si o trecere a segmentului entry-level de la ecranele LCD la cel cu LED, cum e cazul acestui Samsung. Pretul ei este undeva la 450 lei (verifica aici pret actualizat), inca mai mare decat al monitoarelor LCD, insa cred ca in maxim o jumatate de an ele se vor egaliza si incet se vor elimina monitoarele LCD din oferta. Avantajul LED-ului nu vine neaparat din calitatea imaginii, fiind doar putin peste si asta vizibil doar la dimensiuni si rezolutii mai mari, ci mai degraba in privinta costurilor de exploatare,  LED-urile avand un consum de energie mult mai redus. De exemplu Samsung S19B150N consuma doar 20 W la luminozitate maxima de 200 cd/mp, ceea ce e… nici nu stiu daca se poate mai putin.

Designul nu iese din nota obisnuita a precedentelor monitoare pe LCD, doar ca are o grosime mai redusa datorita sistemului de iluminare a backgroundului ecranului care nu mai ocupa atat de mult spatiu si de asemenea greutatea este de doar 2.1 kilograme, si asta cu tot cu suport. Culoarea ramei este pe negru lucios, iar butoanele de control sunt de tip touch – plasate in dreapta jos.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Un alt avantaj major al LED-ului fata de LCD este ca permite unghiuri mai largi de vizualizare, util mai ales in filme, insa nu stiu in ce masura este cazul avand in vedere ca diagonala monitorului prezentat in acest articol nu este mai mare de 18.5 inch. Rezolutia este cea standard cu care ne-am obisnuit la aceasta dimensiune, prezenta si pe laptopuri, si anume 1366 x 768 pixeli, cu un contrast de 600:1 nativ si Mega CDR pe partea de contrast dinamic. Calitatea imaginii este acceptabila avand in vedere pretul si dimensiunile, asadar nu prea avem ce sa analizam sau sa criticam la acest model.

Avand in vedere ca nu are rezolutie mare, iarasi, singura conexiune disponibila este cea VGA, insa este suficient pentru ca ofera o calitate rezonabila pe transmisia analogica la aceasta diagonala.

Multe nu prea sunt despre Samsung S19B150N, este un monitor clasic, ieftin, si reprezinta evolutia. Evolutia trecerii de la LCD la LED si acest tip de monitoare in scurt timp vor fi cele care vor atrage atentia. Personal m-as gandi mai mult sa iau un monitor de diagonala mai mare, cum e Samsung S22B300B (vezi review).

[sam_ad id=”14″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *