Monitor LED Samsung S22B150N Full HD

Tot dintre noile monitoare Samsung lansate in ultima vreme se numara si Samsung S22B150N, un monitor cu diagonala de 21.5 inch si cu rezolutie de lucru Full HD. Afisajul este pe panou LED, asadar consumul de electricitate este minim – undeva la doar 30 W. Pretul monitorului este mai mult decat acceptabil, fiind la 584 lei (verifica aici pret actualizat), in general la acelasi pret ca si un monitor LCD. Acesta totusi nu are conexiune digitala DVI, ci doar cea analogica – asadar daca vrei sa profiti de avantaje conexiunii digitale mai de calitate o varianta foarte asemanatoare, cu un pret cu cativa zeci de lei mai mult este Samsung S22B300B (review aici); practic S22B150N  fiind o copie fidela a acestui monitor.

La fel cum am spus si la cealalta varianta, designul nu copleseste prin detalii, fiind in linia foarte simpla a monitoarelor de la sud coreenii de la Samsung. Spre deosebire de LG acestea au carcasa mai curbata, un pic mai groasa insa nu acopera atat de mult din monitor, oferind practic impresia unui display mai mare.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Avand in vedere ca S22B150N nu are conexiune digitala, Full HD-ul oferit de catre monitor nu este unul dintre cele de cea mai buna calitate, de aceea as spune ca acest monitor se preteaza mai ales unei utilizari office, daca vreti filme vizionate de calitate sau sa rulati jocuri mai pretentioase ca grafica poate ar trebui sa va uitati la un monitor cu o conexiune digitala disponibila. Totusi, imaginea este peste orice inseamna rezolutie mai mica de 1920 x 1080 pixeli, din simplul motiv ca pixelii sunt mai mici si ofera o claritate mai mare + un spatiu de vizionare extins.

Lipsa unei conexiuni digitale face ca nivelul de contrast al acestui monitor sa nu fie printre cele mai mari, 600:1 in contrast nativ si contrast dinamic Mega DCR, ceea ce intareste ce am spus un pic mai sus ca este un monitor mai degraba de lucru decat de entertainment. Totusi, unghiurile de vizionare sunt bunicele gratie panoului LED care se apropie ca si constructie a calitatii de cea prezenta pe televizoare.

Una peste alta, daca il iei strict ca monitor pentru un sistem PC nu foarte pretentios, S22B150N  isi face treaba cu brio, insa daca ai pretentii, personal as opta pentru ceva mai bun. Oricum, buna alegere ca te intereseaza monitoarele Full HD!

[sam_ad id=”14″ codes=”true”]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *