Monitor Sharp de 32 inch cu tehnologie IGZO

De la zvon la stire reala pot sa treaca multe luni, ba chiar aproape un an, chiar si cand vorbim de piata monitoarelor. Dovada o fac japonezii de la Sharp, care astazi au confirmat printr-un comunicat de presa lansarea oficiala a unui monitor LCD pe tehnologie IGZO de care se vorbea inca din aprilie 2012, iar primele panouri IGZO au aparut undeva in luna iunie.

Astfel, se confirma ca Sharp este prima companie din lume care produce monitoare LCD care incorporeaza tehnologia revolutionara IGZO, prin care imaginea primeste o calitate fara precedent, cu rezolutie foarte inalta – QFHD – adica 3840 x 2160 pixeli, adica de patru ori mai multi pixeli decat tehnologia Full HD. Ramane ca placa video sa suporte procesarea unei rezolutii atat de inalte.

De asemenea, noile panouri cu tehnologie IGZO, pe langa o rezolutie inalta oferita la o calitate mai buna, se pot lauda si cu un consum energetic mult mai scazut chiar decat al monitoarelor LED.

Mai explicit, monitorul lansat este Sharp PN-K321 – un monitor de 32 inch cu urmatoarele specificatii:

  • Dimensiune ecran efectiva 31.5 inch si rezolutie maxima 3840 x 2160 pixeli. Dimensiune toatala 748 x 440 mm si grosime de 36 milimetri
  • Densitate a pixelilor de 140 ppi, panou LCD cu iluminare Edge LED
  • Intrari video HDMI x 2, Display Port
  • greutate de aproximativ 7 kilograme

Monitorul se adreseaza cu siguranta profesionistilor in domeniu, sugerat si de pretul sau extrem de mare: 6950 euro.

Iata si cum arata Sharp PN-K321

Monitor Sharp PN-K321

Zvonurile spun ca acest monitor va fi unul in editie ultra limitata, de doar aproximativ 1500 unitati si vor fi lansate efectiv pe piata incepand cu luna februarie, in Japonia.

De asemenea, este de asteptat ca tot mai multi producatori sa treaca la tehnologia IGZO, de exemplu Apple este unul dintre companiile care doreau sa foloseasca aceste panouri pentru ultimele gadgeturi iPhone si iPad insa datorita tehnologiei care in este la un pret prea mare nu au reusit sa ajunga la o varianta care sa nu ridice si mai mult pretul propriilor terminale.

[sam_ad id=”14″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *