Mori de cereale pentru uz casnic cu carcasa din lemn

Pentru cei care sunt fanii alimentelor proaspete masinile de paine au fost inventia ideala, pe de o parte pentru ca painea se face mult mai repede si se coace direct in acelasi aparat insa mai exista inca un motiv pentru care cei care cumpara masini de paine: Ai controlul direct asupra ingredientelor pe care le pui in paine. Insa mai e inca o alegere de facut, poate chiar mai grea: cu ce faina prepari painea sau alte aluaturi pentru alimente?

In principiu, morile de cereale au fost realizate pentru acele persoane care prepara direct in casa toata alimentele, si mai ales painea. Iar morile de cereale pot fi aparate mecanice facute din metal sau pot fi aparate de calitate, cum am vazut cele de la acest furnizor din Romania. Aceste mori de cereale sunt construite direct in Austria, de catre Agrisan, acelasi producator care realizeaza si minunatul aparat pentru fulgi de cereale.

Mori de cereale cu cilindri de macinare din piatra naturala de granit sau din ceramica de Korund

Morile de cereale de la Agrisan sunt realizate majoritatea cu lemn de fag iar piatra de macinare este din piatra naturala de granit sau din ceramica. Evident, si in aceasta varianta este de preferat sa alegi o mini moara de cereale care are cilindri de macinare facuti din piata naturala de granit, insa este net superioara si macinarea cu ceramica (care este ceramica de Korund).

Prin optarea unei mori cu macinare pe o piatra/ceramica, macinarea se realizeaza natural, asa cum se facea pe vremuri. Macinarea fainii la mori metalice si cu macinare realizata cu cilindrii de otel se spune ca nu este sanatoasa pentru organism pentru ca nu este un material natural cel care face macinarea. De asemenea vitaminele se pastreaza mai mult timp atunci cand faina este macinata pe loc sau cu putin timp inainte de a fi folosita.

Morile de cereale Agrisan vandute in Romania

Gratie parteneriatului celor de la Agrisan cu Pronat, in Romania sunt disponibile sau se pot aduce la comanda toate tipurile de mori de cereale realizate de catre acestia, incepand de la Moara de cereale Max si pana la morile de cereale destinate macinarii in cantitate mai mare cum este moara de cereale MT18. Este adevarat ca preturile nu sunt chiar mici, in fond o moara de careale construita in Europa nici nu poate fi ieftina, iar partea pozitiva este ca si in Romania cat si in Austria se vand cam la acelasi pret.

Diferenta de pret in a lua-o din Austria chiar nu se justifica, avand in vedere ca service-ul daca il iei din Romania este obligatoriu sa fie pus la dispozitie de catre vanzator sau sa se te asiste in caz de probleme. Adevarat este ca nu prea pot interveni probleme de vreme ce o astfel de moara are la baza doar un motor simplu (dar puternic) si niste pietre care realizeaza macinarea.

Care moara de cereale sa o aleg?

moara mt5
moara mt5

Oricare dintre morile de cereale le alegi, trebuie sa stii ca din punct de vedere al sanatii vei face o alegere inspirata. Ce trebuie insa sa stii este ca diferentele de pret se regasesc in elementele din care este fabricata moara si capacitatea acesteia de macinare. O moara mai scumpa va fi mai mare si proportionala va fi si viteza si capacitatea ei de macinare. Mini-max este cel mai mic dintre morile acestea de cereale, ceva mai serios ar fi MT5 sau daca nu ai buget atunci poti sa mizezi pe moara de cereale Carina cu piatra naturala de granit sau cu ceramica de korund.

Capacitatea acestor mori de macinare este una completa pentru toate tipurile de cereale, cum ar fi graul, orzul, ovaz, secara. Probleme pot aparea insa la macinarea porumbului, pentru care este nevoie de un motor mai puternic, care se regaseste la morile din seria MT5 in sus. Nu va imaginati ca moara de cereale mini-max va putea macina porumb pentru ca motorul este mult prea slab pentru asa ceva.

[sam id=”3″ codes=”true”]

One thought on “Mori de cereale pentru uz casnic cu carcasa din lemn

  • 3 noiembrie 2019 la 16:51
    Permalink

    Subyt interesat de o moara de cereale pentru uz casnic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *