Moulinex FP513 Masterchef 5000

Un robot de bucatarie foarte comod in utilizare este cel de Moulinex, modelul FP513. Apreciez cel mai mult faptul ca bolul principal vine cu un capac de alimentare mare, asadar spre deosebire de modelul pe care il posed acum, la acesta pot sa feliez castravetii sau morcovii mai mari faraa fi nevoit sa ii tau in prealabil in doua, pentru a putea intra la alimentare. De asemenea si designul este unul foarte frumos, butonul de pornire este mare si punand in balanta specificatiile robotului de bucatarie, pretul de aproximativ 280 lei (verifica pret actualizat) mi se pare unul foarte corect pentru acest aparat. Ideea este sa isi dovedeasca fiabilitatea in timp, ceea ce nu cred ca e o problema a aparatelor francezilor de la Moulinex ­čÖé

Designul cat de mare o fi el, aduce cu el un singr inconvenient – la prima vedere pare mare si este greu – aparatul cantareste aproximativ 4 kilograme, mult mai mult decat alte modele de la alti producatori, insa acest lucru probabil se datoreaza si motorului care este ceva mai puternic, avand o putere de 750 W. Deci, dezavantajele aparente se pot transforma in avantaje. Dimensiunile robotului de bucatarie Moulinex FP513 sunt de 38.3 x 27.5 mm pe laterale iar inaltimea, cu tot cu extremitatea tubului de alimentare ajunge pana la aproape 40 centimetri, deci are nevoie de un pic de spatiu, chiar daca Moulinex il lauda ca pe un model ultra compact…probabil ultra compact in depozitarea accesoriilor, unde intr-adevar sunt cateva detalii de finete precum incorporarea cablului de alimentare sub aparat, ceea ce este elegant atunci cand aparatul nu este in uz.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Capacitatea bolului principal este de 2.2 litri, o capacitate destul de mare pentru preparare la o scara mai mare, iar cea pentru blender vine in dimensiuni normale comparat cu alti roboti de bucatarie, avand 1.25 litri
Ca si la majoritatea robotilor de bucatarie si Moulinex FP513 are 2 viteze plus selectare pentru mod puls – turbo la “cerere”.

Consider cel mai mare avantaj pentru acest robot de bucatarie Moulinex, cunoscut si sub numele de Masterchef 5000 faptul ca este foarte usor in folosire, butonul de selectare este mare, si cum scriam si mai sus alimentarea se face extrem de usor, nemaiavand stresul legumelor prea mari care necesitau taiere inainte de adaugarea la robot.

 

2 comentarii la „Moulinex FP513 Masterchef 5000

 • 23 martie 2012 la 14:02
  Permalink

  Buna,
  Am o intrebare: prin ce difera modelul 513 de 519? Stiu ca 519 are un filtru tub ce se introduce in blender si un storcator de citrice. Le are si 513 pe acestea? Dar cutitul din plastic pentru framantare aluat? Poate detaliezi putin ce accesorii are incluse.
  Mersi

  R─âspunde
  • 23 martie 2012 la 18:25
   Permalink

   Buna Catalina,
   Modelul 519 ( http://bit.ly/GRShw1 ) este unul de o capacitate mai mare(2.2 vs 1.25 l) si intr-adevar in lista accesoriilor vad blender(care am vazut in imagini ca ar fi si la FP513) si storcator de citrice care lipseste la 513.
   In general la produsele mai scumpe apar mai bine detaliate accesoriile si la cele ieftine se omite – nu stiu de ce, o prostie daca ma intrebi pe mine.

   Daca bugetul iti permite, recomand FP519 mai ales ca acum nu este atat de scump cat era inainte.
   Aici ai o poza cu accesoriile lui 519: http://www.houseworld.ro/images/detailed/2/fp513.jpg
   si aici o poza cu 513

   Alegere inspirata! ­čśë

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *