Mucegai in Masina de Spalat Rufe

Cu precadere la masinile de spalat rufe mai vechi intalnim urme de mucegai pe garnitura de cauciuc din jurul usitei de inchidere, sau in cazuri mai grave pe orificiile de intrare a apei in tambur. Deseori aceasta problema nu vine neaparat ca o vina a producatorilor de masini de spalat rufe, chiar daca s-a recunoscut prin SUA ca unele modele ar fi predispuse la formarea nedoritelor pete, ci mai degraba problema e din lipsa de atentie a utilizatorilor. Si atunci ce ne ramane de facut pentru a evita formarea de mucegai?

Cel mai la indemana si sigur sfat pentru a nu se forma bacterii in interiorul tamburului si al garniturii de cauciuc de pe marginea usii este sa evitam sa lasam hainele mult timp dupa programele de spalare inauntru pentru ca intr-un mediu mai cald si umed acestea se formeaza repede. De asemenea, este foarte recomandat ca dupa fiecare ciclu de spalare sa stergem interiorul garniturii de cauciuc cu o carpa de bumbac care sa absoarba apa depusa.
Personal imi mai iau o metoda de siguranta, in momentul in care nu folosesc aparatul, acesta ramane cu usa intredeschisa pentru a mai intra aer proaspat inauntru.

In cazul in care in acest moment aveti mucegai in masina de spalat rufe..adevarul e ca se poate depune foarte urat pe cauciuc dar o metoda este sa stergeti cu o carpa inmuiata intr-o solutie dezinfectanta care sa nu atace foarte tare si de asemenea puteti lasa un ciclu de spalare in gol, cu temperatura de 90’C iar pentru dezinfectare sa adaugati la spalare clor.

Image: tongdang / FreeDigitalPhotos.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *