Multifunctionala Konica Minolta Bizhub 223

Multifunctionala Konica Minolta bizhub 223 este una dintre cele mai bune echipamente de tiparit monocrom, scanat si copiat prezente in birourile din intreaga lume. Este o multifunctionala ideala ca randament si pret de copiere, costurile amortizandu-se destul de repede in cazul in care volumul de tiparire este mai mare, asta datorita faptului ca pana si tonerul original este la un pret mic. Per ansamblu, intreaga multifunctionala costa aproximativ 8800 lei (verifica aici pret actualizat), este mare si de asemenea beneficiaza de noul design “Bizhub” de la Konica, cu un ecran tactil mare si care ofera multe functii foarte usor de setat.

Daca tot am amintit de pretul tonerelor pentru aceasta multifunctionala, cel original pentru acest model costa aproximativ 170 lei (verifica aici) si are o capacitate de tiparire de pana la 17000 pagini la o tiparire cu 5% acoperire a paginii, asadar costul consumabilului este mai mult decat neglijabil.
Bizhub 223 are ca si alte consumabile unitatea de imagine care se schimba la 80.000 pagini recomandat si la fel si developerul, asadar tine destul de mult, toate consumabilele fiind foarte OK.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Asa arata echipamentul in birou cu tot cu finisher care se cumpara separat

Viteza de tiparire este destul de buna, oferind o viteza de 22 pagini pe minut la printare si copiere pe hartie de tip A4, respectiv 14 pagini pe minut la tiparire pe hartie de dimensiune mai mare – A3. Timpul de incalzire la pornire este de doar 25 secunde iar prima pagina iese dupa doar 4.2 secunde, asta ca beneficiu datorita faptului ca are o memorie de 2048 MB si un procesor intern de 667 MHz. De asemenea, in memoria interna se pot stoca diferite documente pentru a fi reprintate ulterior.

Printre functiile la copiere poti sa setezi ca imprimanta sa faca pana la 9999 copii dintr-o singura setare, are printare de test pentru calibrare si multiple moduri de printare prin care sa te joci cu contrastul si luminozitatea hartiei. De asemenea vine cu un zoom reglabil foarte simplu pe touchpad. Permite direct si tiparirea hartiilor in format fata verso si de asemenea scaneaza fata verso foarte rapid.

Panoul de comanda touchscreen care se poate roti si inclina

Scanarea se realizeaza la rezolutie mare si se pot preseta grupuri de calculatoare in care sa trimita scanul, fie un singur calculator, fie mai multe calculatoare dupa ce se fac profiluri pentru fiecare utilizator – ceea ce este un sistem convenabil foarte inteligent, indelung apreciat de colegii carora le-am montat un aparat din seria Bizhub. De asemenea scanarea se realizeaza in mai multe formate (PDF, TIff, JPEG la diferite calitati) si permite pe langa trimiterea pe calculator a fisierului scanat si trimiterea pe un HDD extern separat, trimiterea pe reteaua FTP sau trimiterea direct prin email.

In plus, sistemul de conturi (cu parola sau fara) daca este activat arata cat a printat, copiat si scanat fiecare utilizator in parte al echipamentului.

Conectarea este fie printr-un USB la un calculator si pe urma se poate da share la aparat, insa recomand conectarea lui Konica Minolta bizhub 223 direct
la retea, legat la router astfel inca driverele si toate functionalitatile sa fie disponibile la toate calculatoare de pe retea.

In mod normal, aceasta imprimanta vine cu doua tavi de alimentare de cate 500 coli, in care poti sa pui hartie A3, A4 si A5, de diferite greutati, de la 60 la 90 grame. In modul de alimentare manuala permite un gramaj de hartie de 60 pana la 210 g/m2, asadar poti sa tiparesti practic si carton la alimentarea bypass. Optional se mai poate adauga ulterior si o tava de alimentare (caseta) de mare capacitate de pana la 2500 coli. Trebuie mentionat ca instalarea echipamentului nu este deloc grea, in principiu vine separat cu feederul de documente care se insurubeaza si se pune cablul de legatura.

Aparatul vine excelent ambalata si de cele mai multe este pusa direct pe palet, insa pentru a fi montat este nevoie de doua persoane pentru ca despachetat are 66 kilograme. In rest, dimensiunea sistemului este de aproximativ 62.3 cm lungime, latime de 79 cm si 70 cm inaltime si recomand pentru ventilatie o distanta fata de perete de aproximativ 10 centimetri.

Volumul de tiparire recomandat de catre producator pentru Bizhub 223 este de aproximativ 3000 copii, insa se descurca bine si la un volum de tiparire de 6-7 ori mai mare, adica pana la 19.000 copii/luna garanteaza producatorul rularea in bune conditii a echipamentului.

In cazul in care aveti intrebari referitoare la acest echipament va stam la dispozitie pentru ca am folosit unul similar de care am fost foarte multumit, era legat pe o retea de 6 calculatoare si nu s-a blocat niciodata sau sa avem probleme cu el.

sursa poze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *