Netflix in Romania: Prima luna gratuita insa lipsesc multe filme

Dupa ce multe zvonuri au dat lansarea Netflix in Romania pentru data de 6 ianuarie 2016, astazi ceea ce initial a fost tratat la nivel de un zvon putin probabil a se intampla s-a realizat. Pe langa faptul ca s-a lansat in Romania…Netflix a intrat practic in lumea intreaga, printre lansarea de la noi mai “strecurandu-se” inca 129 tari. Astfel, lansarea din Romania nu este neaparat speciala insa pare a fi tratata local.

Cu siguranta serviciul popular de video streaming originar din Statele Unite va gasi multi adepti in Romania, targetul insa fiind in momentul de fata destul de sus, abonamentele fiind ceva mai mari chiar si decat un abonament standard de cablu TV si depasind uneori chiar si abonamentul de internet.

Prima luna gratuita insa tarife mari – 10 EUR pentru serviciul HD

Prima luna pentru Netflix este gratuita indiferent de pachetul pe care il alegi. Preturile pornesc de la 7.99 EUR pentru serviciul disponibil in format non-HD si pentru un singur device utilizat si urca la 9.99 EUR pentru serviciul HD cu doi utilizatori simultani. Pentru calitate Ultra HD vei scoate din buzunar lunar cate 11.99 EUR pentru filmele disponibile pe Netflix.

netflix preturi

Partea buna in serviciul Netflix este ca poti sa il anulezi in orice moment, chiar si dupa ce au trecut 20-29 zile de la abonarea la incercarea gratuita. Partea mai proasta este ca inca de la inregistrare va trebui sa iti pui cardul bancar pentru ca cei de la Netflix sa poata sa incaseze banii din prima zi in care treci pe abonamentul platit.

House of Cards – indisponibil

Serialul facut chiar de catre cei de la Netflix – House of Cards – este insa indisponibil in momentul de fata in Romania. Nu stiu daca acest lucru este temporar sau piata din Romania este tratata diferit. Motivul logic pentru care anumite productii nu sunt disponibile ar fi ca acestea ar fi oferite catre alti furnizori. De exemplu, House of Cards este difuzat in Romania si de catre cei de la PRO TV si e posibil ca in contractul cu acestia sa fie stipulata o clauza de exclusivitate, ceea ce aduce Netflix in situatia in care chiar daca este serialul lor, acesta sa fie vandut catre un alt furnizor.

Pe langa House of Cards am mai remarcat si o serie de alte titluri care in Romania nu sunt, din pacate, disponibile. Pentru a vedea o lista cu serialele disponibile pe Netflix exista site-uri dedicate precum allflicks.net.

Subtitrari in romana – indisponibile

Site-ul Netflix nu este localizat pe netflix.ro, in schimb se acceseaza direct pe versiunea netflix.com de unde esti redirectionat spre versiunea pentru utilizatorii din Romania. Daca te astepti insa sa ai texte in romana, vei avea o dezamagire, tot site-ul este in engleza, inclusiv subtitrarile filmelor nu sunt disponibile in romana.

popular netflix

Achizitia unui Smart TV incepe sa faca sens

Daca pana acum nu eram fanul exagerat al Smart TV-urilor, parca acum incepe sa faca sens. Asta daca si americanii de la Netflix vor da drumul la mai mult continut. Ideea e ca Smart TV-urile vin dotate cu wireless, exista aplicatii de Netflix disponibile si din confortul canapelei (si al propriului televizor destept) te vei putea uita la seriale si filme rezervate pana acum pirateriei de pe torrenti sau confortului biletului de cineva.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *