Noile televizoare LG OLED cu WebOS, acum și în România

 Acum nu mai puțin de o lună se lansau în Coreea de Sud televizoare LG cu ecran curbat și tehnologie OLED – modele noi (4K, OLED, 3D si webOS). De curând însă, de câteva zile mai exact, noua serie de televizoare LG OLED cu sistem de operare WebOS sunt disponibile și în România. Televizoare curbate, foarte subțiri, datorită tehnologiei proprii OLED, special concepută pentru un panou subțire, acestea sunt pe piața românească în mai multe dimensiuni, variind de la 55 la 85 inch.

Toate aceste televizoare LG OLED sunt smart TV-uri cu sistem de operare WebOS, care are la bază tot Linux și care a fost inițial proiectat pentru tablete. Pentru că planul WebOS-ului pentru tablete a eșuat, LG l-a achiziționat și l-a simplificat, adaptându-l pentru a fi folosit pe televizoare. Acest sistem de operare este destul de ușor de folosit și rapid.

De departe cel mai atrăgător model de televizor OLED de la LG este LG Gallery OLED LG 55EA8800, fiind proiectat cu un design ultramodern și plăcut, frumos și interesant; este integrat într-o ramă frumoasă, elegantă, ca a unui tablo, pe un suport mobil, astfel încât televizorul poate fi mișcat pe orizontală, ca să poți privi din ce unghi dorești. În spatele acestui suport se află și difuzoarele televizorului. De ce se numește gallery? Numele este strâns legat de ideea de ramă de tablou sub forma căreia a fost proiectat; când nu îl folosești, afișează o imagine ca screen-saver, ecranul arătând ca un tablou digital, futuristic.

Televizor Smart TV LG Gallery OLED LG 55EA8800

În ceea ce privește tehnologia 3D, e de menționat că noile televizoare LG se bazează pe un tip de 3D pasiv. Ochelarii 3D sunt astfel mai ieftini și nu necesită încărcare ca la tehnologia 3D activă. Totodată, te scutește și de efectul de flicker la diagonalele mai mari, efect care se regăsește la televizoarele cu tehnologia 3D activă.

Un model de televizor cu tehnologia OLED de la LG, anterior modelelor recent lansate despre care îți povesteam mai sus, este și LG 55EA980V, cu diagonala de 139 cm.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *