Nu mai merge vPlay pe RDS

In urma cu aproximativ doua saptamani, serverele pe care erau gazduite materialele puse la dispozitie de catre site-ul bulgaresc  vplay au fost mutate din Romania, in Olanda. Acest lucru presupune pentru utilizatori un timp de conexiune mult mai mare, si de cele mai multe ori chiar imposibil datorita duratei mare de raspuns a serverelor de interconectare dintre materialele hostate in tara si cele din afara.

UPDATE: Se pare ca exista o solutie, accesarea vplay prin metoda enuntata aici.

Daca pentru un site obisnuit o mutare a gazduirii intr-o alta tara nu afecteaza foarte mult experienta vizitatorilor, site-urile care ofera un continut bogat trebuie sa posede mai multe servere, aproape de locatia utilizatorilor. De exemplu Youtube foloseste serverele celor de la Google, ori se stie ca ce ofera americanii sta pe o platforma tehnica incredibil de robusta; iar vPlay, cum in ultima vreme a fost chiar gratuit este indiscutabil faptul ca nu isi poate permite asa ceva.

Asistam asadar la moartea clinica a celor de la vPlay? Foarte probabil.

Nu stiu daca in acest moment vPlay merge mai bine pe UPC sau Romtelecom, insa avand in vedere ca lumea nu s-a plans, s-ar putea sa posede acestia din urma o conexiune mai buna la serviciul de gazduire utilizat de catre site-ul de video sharing.

Cateva alternative sunt, insa o data cu respectarea din ce in ce mai mult a drepturilor de autor si cu prezenta tot mai agresiva a site-urilor cu material distribuit in urma cumpararii de licente este de asteptat ca si piata din Romania sa evolueze in cele din urma intr-o directie occidentala.

Voi ce parere aveti intr-un final de acest caz? Va merge vPlay? Daca da, ce provider de internet aveti?

Acum sunt curios daca intr-un final vom avea abonamente pentru traficul video ca o acciza la solicitarea retelei si eventuale compensatii pentru marii producatori; pentru ca pana la urma media playere-le prin solutia oferita aici inca sunt excelente.

[sam id=”3″ codes=”true”]

2 comentarii la „Nu mai merge vPlay pe RDS

 • 10 iulie 2012 la 3:41
  Permalink

  problema nu caau mutat serverele in olanda sau ca romtelecom si upc au net mai bun. e vb de strategie rau intentionata de catre cei de rds rcs . cu siguranta va aparea alt site apropiat celor de la rds-rcs care sa suplineasca acest gol. moare unul apar altele. e o regula simpla. practic rds-rcs au blocat accesul din motive tehnice numai de ei stiute. asa ca adios vplay si bulgarul isi ia bagajul si se muta :))

  Răspunde
 • 14 iulie 2012 la 14:52
  Permalink

  eu am net de la ILINK…si vreau sa spun nu numai ca’mi merge vplay’ul FOARTE BINE, dar in comparatie cu rds’ul(am vecini pe scara abonati) este un guru! fiecare’si lauda propriul copil, stiu…dar mai interesati’va si veti vedea. las deoparte firma unde’s eu abonat, discutam doar despre rds…sunt oleaca mai buni decat ups, care si astia is un pic mai rasariti decat romtelecom, care astia…sunt praf! faceti adunarea si va da rezulatatul!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *