Optiuni disponibile cand ti s-a spart iPhone-ul

Oricat de atenti am fi, din cand in cand scapam telefoanele din mana si inevitabil acestea pot sa sufere socuri care sa afecteze integritatea telefonului. In cele mai urate situatii o cazatura a telefonului pe o suprafata solida se poate lasa cu ecranul spart sau pentru telefoanele iPhone din generatii mai vechi, inclusiv cu carcasa crapata.

Totusi, exista foarte multe service-uri care repara iPhone-uri sau alte telefoane crapate si sau sparte si inlocuiesc ecranele la preturi mai mici sau mai mari, insa inainte de a te indrepta spre primul service ieftin pentru astfel de situatii merita sa te interesezi ceva mai mult asupra situatiei telefonului.

Verifica daca telefonul tau mai este in garantie

Sansele ca telefonul sa fie in continuare in garantie sunt destul de mari, majoritatea telefoanelor iPhone venind cu o garantie de 1, 2 sau 3 ani. Garantiile se pot si extinde la anumiti vanzatori, asadar merita sa te uiti peste certificatul de garantie. Din pacate majoritatea vanzatorilor nu considera ca ar trebui reparat gratuit un ecran crapat, asadar nu te astepta sa fie inlocuit ecranul sau carcasa gratuit. Aceasta reparatie nu este mentionata nici de garantia standard Apple.

Daca te duci la un service care se ocupa de astfel de situatii, de cele mai multe ori acestea nu sunt autorizate de catre Apple. O data ce este desfacut telefonul de catre personal sau la un service neatorizat, se pierde garantia. De aceea, s-ar putea ca cea mai buna solutie ar fi sa repari telefonul direct la o reprezentata Apple sau sa il trimiti catre magazinul de unde l-ai cumparat, pentru a se ocupa acestia de reparatie.

Reparatiile la service-urile autorizate costa ceva mai mult decat la un service low-cost, insa vei avea garantie in continuare pentru telefon.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Verifica daca ai asigurare pentru telefon

Inclusiv operatori din Romania, precum Orange sau Vodafone au o optiune de asigurare pentru telefoane, si acesta poate include pe langa furtul dispozitivului si asigurare in caz de soc mecanic. Daca ti-ai cumparat telefonul pe abonament sau direct de la operatorul de telefonie mobila, verifica daca nu cumva ai asigurare pentru telefon.

Recomand ca de fiecare data cand cumperi un telefon scump direct de la un operator de telefonie mobila sa intrebi de posibilitatea de a avea o asigurare in caz de furt sau deteriorare a telefonului.

Daca telefonul nu mai este in garantie

Daca telefonul este deja destul de vechi si nu mai este in garantie, poti linistit sa mergi la un service ieftin pentru reparatie, sansele ca de la un service mai putin cunoscut sa primesti un pret mai bun sunt foarte mari decat la centrele autorizate. Incearca sa cauti un service care iti asigura garantie inclusiv la reparatie, pentru a te proteja pe viitor (insa daca se mai sparge ecranul, acest lucru nu il acopera nimeni prin garantie).

Pe langa reparatia telefonului la un service vechi, ai putea incerca sa schimbi telefonul printr-un upgrade, daca esti pe abonament. Vezi daca operatorul tau are o oferta de buy-back si daca poti sa primesti un discount pentru achizitia unui iPhone nou.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *