Painea tinuta in frigider? O fi bine?

Cand vine vorba de frigider, avem impresia ca tot ce vom depozita va tine mai mult. In ideea aceasta am vazut la cateva rude ca isi tin painea in frigider si mi s-a parut o idee foarte proasta. Proasta, de ce?

Cel mai mare inamic al alimentelor facute cu drojdie sau faina este aerul. Ori daca punem painea la pastrare in frigider, aerul din frigider este recirculat si pe urma accelereaza procesul de degradare al painii. Ai impresia ca ar fi mai rece, ca ar fi mai proaspata insa in realitate se strica mai repede daca il pui in frigider. De asemenea gustul devine unul foarte sec iar mirosul painii tinute in frigider se uneste cu mirosul general al frigiderului si cine stie ce mai tii acolo. Painea cea mai buna oricum este cea consumata proaspata, ori de ce sa il pui la frigider cand poti sa cumperi painici mai mici, drept ca mai des, insa de fiecara data proaspete si fara sa te gandesti cum sa ii prelungesti prospetimea.

Pe langa paine, am mai gasit o informatie interesanta despre oua si unt si cum sunt ele astazi tinute in frigider.

Un articol de prin afara tarii, de la o publicatie cunoscuta atat pe TV cat si datorita cartilor despre gatit, America’s Test Kitchen, spune uite astea:

Ouale: nu le plasati in compartimentul special al frigiderului ci incercati sa le plasati undeva in spatele frigiderului. Ouale trebuie sa fie tinute cat mai la rece pentru a se pastra prospetimea iar zona standard a frigiderelor unde este compartimentul de la oua este in general zona cea mai calda din tot frigiderul.

Untul: este bine sa fie cat mai infoliat daca il tineti in frigider pentru ca prinde foarte repede mirosul din jur. Daca nu este consumat imediat, locul cel mai potrivit pentru a fi tinut untul pe perioade mai mari ar fi in congelator. Recunosc ca nici prin cap nu mi-a trecut ca as putea depozita untul in congelator, insa daca ma gandesc bine am tinut in congelator cam din acelasi motiv si crema de castane. In rest voi fi mai atent sa infoliez bine untul ca sa ramana cu miros de unt si nu cu miros de alte cele 🙂

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *