Pairasight sau ochelari cu camera incorporata care inregistreaza lumea ta in 3D

De curand, anul acesta, pe scena de la International CES 2013, s-au lansat si au fost pentru prima data aratati publicului ochelarii Pairasight (> Pair A Sight), care nu numai ca ofera o viziune in 3D, dar au si o camera incorporata care inregistreaza in 3D, fiind astfel o sursa inedita de a inregistra si reproduce apoi fidel lumea exact asa cum ai vazut-o tu, prin ochii tai, dar… tridimensional.

Pairasight reprezinta, in fapt, la modul general, un sistem unic de a atasa posibilitatea de redari a unor vizualizari de tip stereo la aproape orice dorim, inclusiv ochelari. Desi compania care a venit cu aceasta idee este inca in faza de concepere, trebuie sa recunoastem ca detin o tehnologie convingatoare cu care ar putea ajuta reprezentantii unor servicii importante precum politia sau militarii sa isi inregistreze lumea si chiar si cele mai mici detalii ale acesteia, atunci cand se afla la datorie. Si asta doar purtand acesti ochelari speciali, fara alte dispozitive greoaie sau fire inutile.

Ochelarii pot sa inregistreze imagini stereo la o calitate de 5 megapixeli si sa genereze wireless inregistrari video pe servere compatibile, fara a folosi pentru acest lucru vreun cablu. Totul in 3D.

Site-ul web al acestei companii tocmai in lansare este unul destul de indraznet, am putea spune, insa creatorul sau, Chris Salow, este, dimpotriva, destul de bine ancorat in realitate, cu picioarele pe pamant. El a explicat faptul ca misiunea sa a fost sa construiasca un produs, cu o sursa de provenienta deschisa, care sa permita folosirea sa in multiple feluri si cu multiple scopuri, pentru a fi util in cat mai multe imprejurari. El se asteapta sa aiba deja cateva modele prototipice construite in acest an, dar sa si puna spre vanzare ochelarii Pairasight in 3D.

Asadar, un vis pus in aplicare, pe cat de indraznet, pe atat de util anumitor domenii de baza: ochelarii Pairasight 3D – cea mai noua si inedita modalitate de inregistrare a lumii inconjuratoare si a amintirilor noastre despre ea.

Intre timp, ochelari obisnuiti, care redau in 3D, compatibili pentru televizoare similare, poti gasi aici.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *