Panasonic TX-P42XT50E – Plasma 3D Full HD Smart TV
Daca ar fi sa aleg in acest moment un televizor nou pentru acasa cu siguranta Panasonic TX-P42XT50E ar fi printre primele alegeri datorita faptului ca este un model nou cu o imagine extraordinar de clara, diagonala potrivita pentru sufrageriile de bloc si capabilitati de a rula diferite aplicatii datorita sistemului Smart TV. De asemenea pretul este destul de bun in raport cu specificatiile televizorului, fiind vandut undeva la 2900 lei (verifica aici pret actualizat), pret ce chiar daca la prima vedere poate fi plasat in categoria televizoarelor mai premium se reflecta intocmai in atentia si calitatea constructiei acestui model.
Un alt lucru pe care il vad ca o bila pozitiva pentru Panasonic este ca au refacut designul televizoarelor intr-un look mai futurist, pentru ca in general televizoarele lor pareau mai sterse si nu aveau suprafete lucioase cum este acum la moda. Rama nu este nici foarte mare si nici mica iar grosimea televizorului este undeva intre un LED sau LCD.
O noua abordare pentru revigorarea televizoarelor cu Plasma
Televizorul Panasonic TX-P42XT50E face parte din ultima generatie de TV-uri aparute de la producatorul japonez si este modelul cu una dintre cele mai bune panouri, lucru reflectat si in faptul ca un model din aceeasi serie NeoPlasma a fost premiat de catre EISA drept televizorul cu cea mai buna imagine, ori acest lucru inseamna multe pentru ca Panasonic se chinuie de ceva vreme sa reintre in atentia cumparatorului datorita faptului ca anul trecut nu au incheiat cu rezultate satisfactoare, la fel ca in cazul celor de la Philips care au fost cumparati de catre TP-Vision si se observa o calitate generala mai buna a ultimelor modele lansate, la randul lor premiati de EISA.
De asemenea TX-P42XT50E este foarte aprorpiat ca specificatii de modelul TX-P42ST50E, insa parca as alege acest model daca le-as pune cap la cap.
Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici
Imagine mult imbunatita, 3D, conversie 2D-3D si timp de raspuns excelent
Noul TX-P42XT50E vine cu un panou de imagine extraordinar si cine spunea ca televizoarele cu plasma nu vor avansa..a spus prostii mari, dovada fiind si acest TV, care ofera toate avantajele aparatelor moderne: imagine in high definition si conversie din 2D in 3D, pe langa viteze de raspuns incredibil de mici: 0.001 milisecunde. Pe langa asta are si o calitate a imaginii foarte buna datorita frecventei mari, se spune de 600Hz insa in realitate este pe la 100Hz tehnic.
Displayul acestui TV Panasonic este unul de 107 centimetri, un pic mai mare decat cele clasice pe 101 cm si diferenta de pret nu este deloc mare insa daca pui una langa alta cele de diagonala 42 vs 40 ofera o imagine mai mare, in mod clar.
De asemenea televizorul TX-P42XT50E are un contrast excelent si culori foarte vii, datorita imaginii pe plasma. Cu toate acestea plasma are un dezavantaj fata de LED-uri pentru ca consuma pana la de doua ori mai mult curent, de exemplu acest model are un cosum de 101 W, ceea ce in realitate totusi consider putin, fiind la nivelul unui bec incandescent folosit de multa lume.
Imaginea in format 2D ofera o acuratete deosebita a culorilor, extrm de realista, albul nu este extraordinar de luminos (ceea ce e un plus) iar negrul este OK. De asemenea se poate observa in graficul de mai jos cat de aproape este de valorile ideale, ceea ce din vorbele specialistilor se intampla extrem de rar.
Sunet – 10 W RMS, 3D Surround – excelent pentru un apartament
Pentru partea audio televizorul se descurca oarecum in media aparatelor prezente in acest moment pe piata, oferind o putere a sunetului de 10 W RMS si nu am intalnit pe aceasta parte nici laude insa nici plangeri. Pentru sunet extraordinar consider ca putem opta pentru sisteme home cinema, insa pt. un apartament de regula nu se justifica investitia intr-un sistem audio dedicat, televizoarele mai maricele cum este acest model oferind performante mai mult decat acceptabile.
Conectivitate variata
Conectivitatea noilor televizoare cu Plasma Panasonic este extrem de diversa, practic acopera toate segmentele, mai ales ca este un Smart TV are si conexiune la retea atat pe cablul standard la net cat si wireless prin stick dedicat.
Partea software a unui Smart TV este cea mai interesanta la un astfel de televizor pentru ca ofera posibilitatea redarii continutului de pe youtube sau sa navighezi pt TV direct din telecomanda, sa intri pe skype si de asemenea ofera suport DLNA pentru redarea filmelor de pe reteaua de acasa (cum ar fi de pe un laptop, fara a mai fi nevoie conectarea prin cablu a acestor echipamente, transferul de date se face prin router).
De asemenea prin DLNA poti sa folosesti chiar si telefonul pe post de telecomanda, folosind o aplicatie pe smartphone sau tableta (Android sau iOS).
In ceea ce priveste redarea canalelor clasice de televiziune avem parte de conectivitate DVB-T si DVB-C, util pentru a prinde canalele in format High Definition fara a mai fi necesar un decodor (cel putin pe RDS). De asemenea avem si Slot pentru carduri CI de la UPC.
Pe langa aceste conectari mai avem parte si de celelalte medii de conectivitate ale unui televizor modern: 2 porturi USB (mi-ar fi placut mai multe, totusi), 2 porturi HDMI, iesire audio digital-optica, cititor de carduri SD.
Concluzie
Personal sunt foarte incantat de ce poate acest televizor. Dezavantaje nu i-am gasit iar pretul este unul ideal. Si in strainatate se bucura de review-uri pozitive si de aceea il recomandam si noi spre a fi achizitionat. Panasonic a avansat mult in ceea ce priveste dezvoltarea panelurilor pe baza de plasma si chiar daca in showroom ai putea fi luat sa inclini spre faptul ca un LED s-ar vedea mai bine, in fapt la iesirea din modul demonstrativ si o calibrare pentru confortul de acasa plasmele au o imagine mai reala, contrastul este mai aproape de realitate si filmele se vad mai bine, mai ales ca ofera si suport 3D si conversie 2D-3D, ochelarii fiind iarasi de cea mai inalta calitate (cred ca sunt 2 perechi inclusi la cumparare, desi unii spun ca nu vine cu ochelari – ceea ce mi s-ar parea absolut absurd si ireal).
Pentru calibrarea ulterioara specialistii recomanda urmatoarele valori: Contrast 48, Brightness 50, Color 50, Tint 0, Sharpness 0. Valorile default sunt 100-50-50-0-50.
[sam_ad id=”11″ codes=”true”]
Sursa poze: Amazon, Television Info