Peste 450.000 parole Yahoo Sparte. Vezi daca contul TAU a fost spart!

Intr-un test facut de catre un grup de securitate, care cauta vulnerabilitati in securitatea principalelor site-uri din lume, au afirmat ca au reusit sa puna mana  pe mai bine de 450.000 parole de yahoo, datorita vulnerabilitatii serviciului Yahoo Voice si a serviciului Yahoo Contributor Network.

Yahoo Voice este un serviciu nu foarte folosit de catre utilizatorii romani, insa daca vreodata ai activat aceasta functie, ar fi bine sa verifici aici daca parola ta a fost accesata de catre cei care au spart parolele. Verificarea aceasta este buna chiar daca de exemplu ai accesat serviciile yahoo chiar si fara o adresa de email dedicata @yahoo.com pentru ca serviciul Voice se putea acceseza si cu emailuri de la gmail, hotmail sau alti provideri de solutii de posta electronica.

Se pare ca din ce spuneau inginerii de securitate de la Yahoo, doar 5% dintre parolele accesate ar mai fi fost valabile, insa noi recomandam sa actualizati periodic parolele, pentru ca niciodata nu se stie cand se poate produce un atac la site-urile mari, cum a fost nu de mult si in cazul Linkedin-ului.

Totusi, din punctul meu de vedere, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca cei de la D33D au dat asigurari ca nu vor folosi aceste date, ci au vrut doar sa demonstreze ca serviciile yahoo sunt vulnerabile si ar trebui sa imbunatateasca securitatea utilizatorilor pana cand niste rauvoitori nu vor atac cu scop negativ site-urile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *