Monitor LED Philips 196V3LSB7 18.5 inch

In general cu monitoarele si televizoarele Philips am intrat destul de mult in contact si am fost foarte multumit de ce fac ei pe partea de calitate a imaginii. De asemenea designul monitoarelor Philips, cum este si acest 196V3LSB7 este foarte bine realizat (chit ca e linia de anul trecut) si ofera elemente moderne foarte placute. Rama este dimensiuni medii iar controlul butoanelor se face foarte ok, la acest monitor producatorul renuntand la partea de taste de tip touch. Philips 196V3LSB7 este, asadar, un nou monitor de tip LED cu o diagonala a imaginii de 18.5 inch si rezolutie standard de 1366 x 768 pixeli. Monitorul este adresat atat pentru utilizare acasa, cat si office, fiind o varianta cu afisaj LED la un pret foarte bun – de aproximativ 350 lei (verifica aici pret actualizat) si garantie 2 ani.

Afisajul chiar daca nu este un Full HD, ci doar HD Ready la 768p, ofera o calitate a imaginii buna, datorita iluminarii avansate pe tehnologie cu LED-uri albe.  Are o dimensiune a ecranului de 18,5 inci, ceea ce inseamna aproximativ 47 centimetri, un pic mai mult daca luam in considerare rama. In ceea ce priveste dimensiunile nete, strict ale monitorului Philips 196V3LSB7, fara suport – acestea sunt de 463 x 294 mm pe laterale si o grosime de doar 44 milimetri. Suportul are o latime de aproximativ 20 centimetri si ofera o foarte buna stabilitate, baza fiind destul de mare ca proportii comparate cu monitorul.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

nedesfacut, inca cu folie
De sus
Porturile de conectare

In ceea ce priveste zona de vizualizare efectiva, adica strict displayul partea vizibila cat de mare este, ecranul are dimensiunea de 409,8 mm x 230,4 mm, dimensiunea fiind destul de standard. Totusi de aici deducem ca dimensiunea pixelului este de 0,3 mm si afisajeaza 16.7 milioane de culori. Unghiurile de vizualizare sunt destul de bune pentru un monitor, producatorul olandez specificand ca este la valoarea de 170 grade pe orizontala, respectiv 160 grade unghiul de vizualizare pe orizontala.

Un lucru extrem de bun la acest display este faptul ca are o tehnologie numita Smart Contrast, ceea ce duce contrastul dinamic la unul dintre cele mai mari valori (daca nu chiar cel mai mare pt. un monitor de 18-19 inci), si anume la 10.000.000:1. E drept, contrastul nativ este de 1.000:1 si un timp de raspuns la 5 milisecunde, insa asa mic cum e acest monitor ofera performante remarcabile in grupa sa. De asemenea, frecventa de afisare este la valoarea standard de 60 Hz.

Pe partea de conexiuni, monitorul vine cu o conectare analogica VGA (cablu inclus in pachet) si conexiune digitala de tip DVI-D (cablul nu este inclus). Chiar daca in general se spune ca la aceasta rezolutie nu exista mare diferenta intre analog si digital, inclin sa cred ca avem un contrast mult mai bun pe digital, la acest model de monitor.

Spre deosebire de alte monitoare, de exemplu de la LG, acest Philips are unghiuri de inclinare mai bune cu vreo 5 grade, putandu-se ajusta intre -5′ si +20 grade inclinatie, ceea ce ii ofera o posibilitate de vizualizare foarte buna. In plus, consumul este extrem de redus, undeva la 15 W, iar in standby daca alte modele au 3 W consum, acest Philips are doar 0.5 W.

Manualul de utilizare pentru acest monitor 196V3 Philips se gaseste aici, inclusiv in limba romana.

[sam_ad id=”14″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *