Monitor cu conectare si alimentare pe USB, Philips 221S3UCB

Nu stiu cat de cautate sunt aceste monitoare, insa cu siguranta reprezinta o nisa deloc abordata de catre concurenti, si anume monitoare cu conectare pe USB. Prin acest lucru se diferentiaza in mod clar Philips 221S3UCB, un monitor cu iluminare LED de 21.5 inch diagonala, si care, cum scriam inainte, are doar conectare pe USB. Este interesant, mai cu seama ca este un monitor Full HD care pare sa vina cu toate facilitatile de calitate ale altor monitoare, pe conexiune digitala la placa video. Din punctul meu de vedere acest monitor se adreseaza celor care au un laptop si ocazional vor sa utilizeze un alt monitor decat cel integrat sau in acele locatii unde un display mai micut de la laptop nu ajuta. Pretul nu este cu mult mai mare decat al variantelor clasice, in fapt este undeva in medie – pretul fiind de aproximativ 750 lei (verifica aici pret actualizat), desi initial s-a anuntat ca va costa peste 200 euro.

Fiind un monitor LED, si mai cu seama ca este pe USB are o putere consumata foarte redusa, de 9 W, practic functioneaza chiar si de la conectarea pe USB la laptop acest monitor, insa are si adaptor la curent optional, care in fapt reprezinta si recomandarea mea in a-l folosi, chiar daca merge bine mersi si doar pe alimentarea USB.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

In ceea ce priveste performantele acestui monitor, ele se incadreaza in linia clasica a monitoarelor de aceasta dimensiune, vine dotat cu un ecran de 21.5 inci (aprox. 54 centimetri) iar rezolutia la care lucreaza este Full HD 1920 x 1080 pixeli. Are un contrast nativ de 1000:1 iar iluminea totusi, este sub monitoarele care in general au alimentare la priza, undeva la 150 cd/mp, ceea ce este la 75% din capacitatea altor monitoare.

Philips 221S3UCB are o greutate relativ OK, fara suport cantareste 3.44 kilograme, avand dimensiunile de 507 x 323 mm, si o grosime de aproximativ 5 centimetri. In ceea ce priveste suportul pe care sta, este stabil, usor – cantareste sub 300 grame, si permite reglarea pe inaltime foarte eficient.

Nu stiu cat succes va avea un monitor pe USB, sau cat de cautat este o solutie pe USB la care sa nu ai nevoie de alimentare cu energie electrica prin priza, dar stiu ca cei de la Philips in ultima vreme se repozitioneaza pe piata extrem de interesant si cred ca usor-usor vor reveni in topul producatorilor ca volum de vanzari.

Manualul de utilizare pentru acest model, cat si mai multe detalii tehnice pentru cei interesati se poate descarca de aici.

[sam_ad id=”14″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *