Philips 40PFL5007K/12 – Smart TV LED cu diagonala de 102 cm

Televizorul Philips 40PFL5007K/12 face parte din noua generatie de televizoare produse in 2012 de catre producatorul olandez. Acesta este un model cu diagonala ecranului mare, afisaj FULL HD la rezolutie 1920 x 1080 pixeli si dispune de numeroase facilitati in utilizare, atat pentru faptul ca este un Smart TV cat si pentru ca are multiple posibilitati cu gadgeturile si echipamentele din casa. Pretul la care se vinde – aproximativ 3300-3400 lei (verifica aici pret actualizat) este mai maricel daca comparam strict pe specificatii la prima vedere cu modele similare de la Samsung, insa ofera mai multe posibilitati de conectare iar designul este mai bine conturat.

Revenind la partea de design a modelului 40PFL5007K/12, acesta are liniile mai curbate decat ce propun producatorii coreeni de exemplu, insa nu merge in extreme reusind sa ofere o nota de eleganta si modernism, atat prin corpul televizorului cat si prin standul care desi simplu, arata excelent – imi place mult detaliul de imbinare al piciorului in stand, care pe langa estetica ofera si o stabilitate foarte buna.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Cum este totusi un model de televizor cu diagonala mare de 102 cm, 40PFL5007K/12 poate sta foarte bine si montat pe perete, avantajat de displayul cu iluminare LED care ofera unghiuri de vizualizare foarte bune si de asemenea si rama televizorului este mica si subtire ceea ce face sa arate perfect si montat cu un suport paralel cu peretele. Inaltimea cea mai potrivita pentru a fi montat pe perete televizorul Philips 40PFL5007K/12 este undeva intre 1.2 metri si 1.5 metri pentru a oferi o privire perpendiculara pe ecran.

Asa arata Smart TV-ul Philips montat pe perete

Displayul de 102 centimetri este unul FULL HD pe rezolutie 1920 x 1080 pixeli, cum am scris si mai sus in review, contrastul este mare – 500000:1 iar rata de refresh si timpul de raspuns al ecranului sunt perfecte dublate de catre motorul grafic Perfect Motion Rate 400 Hz si caracteristica Pixel Plus HD. Luminozitatea maxima este perfecta pentru un televizor LED – fiind la 400 cd/mp iar unghiurile de vizualizare sunt la maximul ce poate tehnologia sa afiseze azi si este limita superioara a ochiului uman pana una alta.

Sunetul la acest model 40PFL5007 este asigurat de catre doua boxe puternice de cate 10 W RMS (20 W RMS putere totala) cu un sunet foarte clar si cu amplificator integrat Ambiwoox. De asemenea, ca si televizoarele LG vine cu caracteristica Sunet Clar si mai are si un sistem de surround virtual, care este aproape de un sistem dedicat de boxe 2.1 din punct de vedere al calitatii.

Ca mai toate televizoarele moderne din ziua de azi, si acest model LED Philips are tuner digital DVB-T si DVB-C incorporat asadar pot merge programele HD de pe reteaua digitala chiar si fara un decodor dedicat pe RDS. Pentru cei pe UPC, acestia pot renunta la media box si opta pentru un card pe care sa il insereze in slotul dedicat CI+.

Spre deosebire de televizoarele din seria PFL4007, seria 5007 beneficiaza de wireless integrat (asadar nu doar compatibil wireless ready) si accesul la internet si reteaua de acasa la dispozitivele conectate in retea este mai facil. De asemenea, se poate conecta si prin cablul de net la router – > in cazul in care vreti sa redati filme de pe retea de tip Full HD/Blu Ray personal va recomand cablul pentru ca nu se pierde semnal. Apropo de filme de pe retea, televizorul este dotat cu player multimedia integrat, reda o multime de formate, inclusiv avi, mkv-uri si alte formate video si audio.

Scriam ca are multiple facilitati de conectare, pe langa conexiunile la internet – intr-adevar acest TV vine cu 3 porturi USB (poti sa ii conectezi si un mouse si tastatura pentru navigare pe internet), 4 porturi HDMI pentru conectarea unui laptop si folosirea ca monitor a TV-ului sau conectarea altor gadgeturi, 1 port VGA pentru conectarea ca monitor la PC si bineinteles intrarile clasice pentru un televizor: component, scart, iesire audio digital-optica si minijack pentru casti.

Aplicatia de Telefon MyRemote pe Android

Cu ajutorul aplicatiei Philips MyRemote care poate fi descarcat pe platformele Android sau iOS (Apple) poti sa folosesti si telefonul mobil pe post de telecomanda.

Ca si alte facitalitati, Philips 40PFL5007K/12 vine cu browser de internet (vplay, filme online), firmware-ul se poate upgrada atat de pe USB cat si de pe internet, are aplicatii integrate pentru retele sociale – Facebook, Youtube (probabil si Skype) si se mai pot descarca de-a lungul timpului multe aplicatii insa eu sunt mai degraba fanul continutului video prin Youtube sau cel al filmelor online pe televizor pentru a nu mai avea nevoie de un media player.

telecomanda

Una peste alta, consider foarte reusit acest TV atat datorita designelui cat si datorita faptului ca vine cu multe conectari, imaginea este foarte clara (unghiuri de vizualizare bune, contrast mare), reda cam orice format video si audio disponibil si bineinteles are suport pentru DLNA pentru redarea prin retea a continutului de pe PC, telefon sau laptop.

[box type=”download”] Manualul de utilizare si instructiuni in limba romana se poate descarca de aici[/box]

Mai jos aveti un videoclip cu un model asemanator (mai vechi) in care este explicata functia de Smart TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *