Philips 42PFL4007H/12
Televizorul Philips 42PFL4007H/12 face parte din noua generatie de Smart TV-uri 2012 lansate de catre producatorul olandez, alaturi de modelele din seria 4 si 5. Acesta este un model din seria 4 cu o diagonala mare de 107 cm, rezolutie Full HD si ecran cu iluminare LED de o calitate foarte buna cu 200 Hz. De asemenea cum este un smart tv permite aplicatii, redare de pe retea si internet a continutului video si conexiune atat pe cablul de internet cat si prin intermediul unui stick de wireless compatibil. Pretul televizorului Philips 42PFL4007H/12 este undeva la 3000 lei (verifica aici pret actualizat), fiind un pic mai scump decat modelele Smart TV de la Samsung cum este de exemplu Samsung 40EH5450, insa care are o diagonala mai mica (42 inch fata de 40 inch).
Designul noilor modele de la Philips este foarte bun, seria 4 fiind caracterizata printr-o rama lucioasa neagra cu o grosime foarte mica si de asemenea rama nu ocupa deloc mult din diagonala displayului asadar parand chiar si mai mare decat este in realitate. In plus rama este foarte frumos curbata pe laterale oferind per total un look ALTFEL fata de ce propun de exemplu coreenii de la Samsung si LG.
[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]
Butoanele de control pe televizor sunt ascunse in spate insa intuitiv, asadar nu se murdareste carcasa cu urme de amprente si de asemenea standul are un look foarte modern cu piciorul de sustinere usor inclinat care da o nota foarte eleganta televizorului privit din lateral. De asemenea, 42PFL4007H/12 permite montare pe suport de perete, inaltimea recomandata de noi pentru montare fiind de la 120 cm pentru a fi privit comod si cu privirea perpendiculara daca stai pe canapea sau fotoliu in sufragerie.
Despre display nu ar fi multe de spus avand in vedere ca actualele displayuri pe LED si care au rate de refresh mari si contrast dinamic ofera o experienta de vizualizare foarte buna. De notat este faptul ca are un afisaj Full HD la rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, luminozitatea maxima este de 400 cd/mp (destul de mare si totusi consuma foarte putin – doar 62 W), contrastul este la 500.000:1 si de asemenea vine cu caracteristicile Pixel Plus HD si Perfect Motion Rate 200 Hz care fac diferenta in principiu atunci cand vezi televizorul expus la raft, unde se regleaza o luminozitate mare si shaprness la maxim + imagini usor albastre, ceea ce nu este cazul acasa cand te vei uita cel mai probabil la filme in conditii de iluminare mai normale decat in showroomuri.
Sunetul este suficient de puternic pentru un televizor, 42PFL4007H/12 avand ca si majoritatea televizoarelor de acest gen si dimensiune o putere totala de 20 W RMS impartita pe doua boxe interne dispuse in partea din spate. De asemenea sunetul vine cu certificari destul de bune cu care sa te joci in functie de continutul multimedia redat (film, talkshow, muzica) si anume AmbiWoox, Sunet Clar (un fel de voce clara de la LG), Incredible Surround si de asemenea are si o functie de echilibrare automata a volumui pe care personal la toate televizoarele le dezactivez pentru a nu ma trezi cu surprize gen sunet prea puternic in filmele de actiune la explozii. Ca si idee, sa va dati seama ce inseamna un sunet de 10W RMSx2 va spun ca in general televizorul meu identic in aceasta privinta sta la un volum de 15%, asadar e mai mult decat suficient atat pentru acasa cat si pentru a fi expus intr-un mediu deschis.
Televizorul permite conectare digitala la cablul DVB-C asadar pe RDS ai parte de continut in format digital fara a avea nevoie de decodor iar la UPC poti sa folosesti cardul special de la ei pe slot CI+. Foarte utila mi se pare si aplicatia care permite direct de pe televizor sa inregistrezi continutul direct pe un dispozitiv pe USB – Hard disk extern sau stick usb. Nu se precizeaza ca ar avea si timeshift asadar cel mai probabil inregistrarea se face atunci cand urmaresti direct programul respectiv.
Telecomanda este destul de banala din punctul meu de vedere, insa pe langa telecomanda clasica se mai poate folosi ca si telecomanda la televizor si telefonul mobile sau tabletele, in principiu cele cu touchscreen. Programul cu care folosesti telefonul sau tableta pentru a-l folosi ca telecomanda se numeste Philips MyRemote si poate fi descarcat gratuit atat de pe Google Play cat si de la Apple fiind una dintre cele mai bune si complete aplicatii de control al televizorului de pe dispozitivul mobile comparat intre producatorii actuali.
De asemenea, acest televizor Smart TV 42PFL4007H/12 de la Philips se deosebeste si prin numarul mare de conectari posibile, daca inainte am amintit de conectare la internet atat pe cablu cat si cu un stick de wireless, tuner incoporat DVB digital trebuie obligatoriu sa iti mentionez ca mai are intrare dedicata VGA analogica pentru a fi folosit ca monitor la PC sau laptop, 4 intrari digitale pentru conectare la gadgeturi (inclusiv telefon, aparat foto, laptop, PC) si de asemenea are 3 porturi USB – unul la liber (poti sa ii pui si tastatura si mouse pentru navigare pe internet) si inca doua care in principiu sunt fixe si chiar daca permit alte dispozitive sunt in special croite pentru un hard disk extern (sau stick usb) si pentru stick de internet wireless.
Televizorul cantareste in ciuda dimensiunilor foarte generoase doar 16 kilograme, asadar recomand o ancorare solida daca il puneti pe mobila (suportul oricum e OK insa necesita atentie) si de asemenea daca il puneti pe un suport de perete nu este pretentios si merge si paralel cu peretele desi e bine sa ai acces la porturile din spate.
In ceea ce priveste formatele care le reda atat de pe stick cat si de pe share-ul de pe retea (permite DLNA) acestea sunt toate cele mai uzuale, inclusiv mkv si reda fara probleme si subtitrarile in romane, fiind asadar un televizor multimedia mai mult decat complet acest produs al batavilor, avand chiar si module de retele sociale: facebook, twitter si skype iar redarea de pe youtube este ireprosabila.
[box type=”download”] Manualul de utilizare in romana pentru Philips 42PFL4007H poate fi descarcat de aici[/box]
De acord cu mare parte din descriere.
Sunetul este realmente slab la intensitatea maxima si pe toate variantele, orice i-ai face. Intrucit am citit si alte comentarii asemanatoare, cred ca e unui din punctele slabe.