Televizor LED Philips 47PFL4007H/12 – Diagonala 119 cm
Cu o diagonala impresionanta si functii de Smart TV, televizorul Philips 47PFL4007H/12 sigur va avea un succes pe masura, si datorita pretului in raport cu realitatea de pe piata la care se vinde. Acesta are o diagonala de 119 centrimetri, fiind ideal pentru sufragerii mari dar si locatii publice, si daca spuneam ca pretul e bunicel, acesta e de undeva la 3500 lei (verifica aici pret actualizat). Modelul continua seria PFL4007, din care mai avem cate un model de 32 inch si unul de 42 inch, ambele lansate la noi in tara in luna aprilie 2012. Chiar daca aceasta serie nu este varful de gama de la producatorul olandez Philips, totusi functiile si calitatea constructiei se bucura de o atentie care vede in detaliile televizorului.
Design
La fel cum am spus si la modelele lansate anterior, designul acestei serii de televizoare Philips sunt destul de interesante, cu linii elegante rotunjite, care stau bine atat pe suport din punct de vedere vizual, cat si montate pe un suport de perete, sau chiar lipite de perete. Carcasa este de un negru inchis lucios, apropierea cadrului televizorului de suport il face sa para mai bine inchegat iar faptul ca rama nu are o grosime mare face ca vizualizarea sa fie tot mai buna, parand si mai mare decat este – oricum e impunator la cei 119 centimetri diagonala. Din punctul meu de vedere, ca si calitate a constructiei, atentie la detalii, aceasta serie de televizoare Philips este comparabila cu modelele similare de la LG.
[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]
Display
Avand in vedere ca televizorul este unul cu diagonala mare, este evident ca era neaparat ca el sa fie Full HD si anume la rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. De asemenea, avand in vedere dimensiunile impunatoare ale acestui TV recomand amplasarea TV-ului intr-o camera mai mare, de unde sa poti sa-l vizualizezi de la aproximativ 3 metri, pentru a te putea bucura de o calitate asa cum a fost ea testata si realizata avand in vedere parametri de vizualizare optime. Acest lucru este universal valabil deja pentru toate modelele cu o diagonala intre 100 si 120 cm, ba chiar daca avem parte de diagonale mai mari, se recomanda distante de vizualizare si mai mari.
Displayul lui 47PFL4007H/12 este unul de tip LED, ceea ce face ca pe langa o calitate mai buna a imaginii, un negru mai intens, si consumul este mai redus. Fireste, exista televizoare LED care au un consum mai mare, ca de exemplu Sony de 32 inch consuma de doua ori mai mult decat acest televizor, desi suprafata iluminata este la jumatate, ceea ce face ca cei 62 W putere consumata de 47PFL4007H/12 sa fie dintr-o clasa de eficienta energetica inalta.
In ceea ce priveste specificatiile tehnice ale displayului acestui Smart TV Philips, are parte de o luminozitate inalta – de pana in 400 cd/mp (specific si modelelor 3D – insa acesta nu este un TV 3D), contrastul nativ este de 1000:1 iar cel dinamic de pana la 500.000:1. De asemenea are Perfect Motion Rate 200, un motor grafic care “periaza imaginea” pentru un plus de realism, iar frecventa de redare este la 100 Hz.
Sunet
La fel ca la restul modelelor, 47PFL4007H vine cu un sistem de boxe stereo insa cu surround virtual, amandoua dintre boxe fiind de o putere mai mult decat satisfactoare, de 10 W RMS fiecare. Egalizarea sunetului se face pe partea de soft prin AmbiWooox – insa ai si cateva presetari interesante, inclusiv o echilibrare automata a volumului sau Sunet Clar, ceea ce ma duce totusi cu gandul la performante similare cu cele ale LG-ului.
Conectivitate
Pentru amatorii de semnal digital – ba chiar as spune ca la un asemenea televizor este imperativ necesar pentru a putea profita la maximum de performantele displayului LED Full HD, avem parte de tuner digital DVB-T si DVB-C certificate Mpeg 4. Acest lucru se traduce prin faptul ca permite redarea continutului digital de pe RDS sau UPC, fara a avea neaparata nevoie de un decodor sau de un media box. In principiu vor merge toate canalele HD si cele digitale aflate in grila de transmisiune a posturilor TV, mai putin cele codate – premium. Mai merita mentionat este ca televizorul vine cu modul CI+, ceea ce daca esti pe UPC poti renunta la decodor de tot si sa soliciti o cartela care se introduce in televizor.
Pe partea de conectivitate multimedia, televizorul vine cu browser media DLNA, ceea ce inseamna ca poti sa redai continutul de pe celelalte dispozitive din reteaua de acasa conectata la acelasi router, si aici vorbim de orice dispozitiv compatibil: calculatoare, laptop, telefoane. In plus, de pe telefon printr-un program disponibil pe Google Play poti sa controlezi de la distanta televizorul, tot prin reteaua de internet. Daca tot vorbim de conectivitate la retea, trebuie sa mentionez ca 47PFL4007H dispune atat de conexiune wireless ready cat si de conexiune prin cablul standard de net. Personal recomand cea pe cablu, pentru ca ofera o viteza mai mare de transmisie.
In rest, televizorul dispune de o intrare VGA pentru PC-uri, 3 intrari USB 2.0 (HDD extern, stick usb) si poti sa ii conectezi si un mouse si tastatura pentru navigarea in meniu sau pe internet, foarte util. Pe langa conexiunile acestea mai vine cu 4 porturi HDMI si intrarile/iesirile obisnuite la orice televizor modern: scart, component, iesire audio optica-digitala.
Concluzii, alte specificatii
Acest Philips are posibilitatea de a actualiza firmware-ul televizorului (softul intern) direct prin internet cat si prin stick USB. Foarte interesant mi se pare si functia de inregistrare a continutului redat direct pe stick USB sau hard disk extern, practic poti sa inregistrezi meciuri sau filme redate pe stick si sa te uiti mai tarziu.
Continutul redat pe playerul multimedia integrat este foarte extins, de la AVI, mp3-uri, aac si pana la mkv-uri cu subtirare in Romana.
In concluzie, acest model este foarte reusit, si consider ca se va impune gratie multiplelor functii avansate, modulului de Smart TV si a pretului foarte mic pentru un TV recunoscut pentru fiabilitate. Din punctul meu de vedere, totusi, ii lipseste cireasa de pe tort, si anume redarea continutului 3D, insa cei de la Philips nu s-au axat extrem de mult pe aceasta nisa din ce am observat.
Manualul de utilizare pentru acest televizor poate fi descarcat de aici.
[sam id=”3″ codes=”true”]