Philips FC8132/01: Aspirator Puternic insa zgomotos

Aspiratorul Philips FC8132/01 este un model clasic de la producatorul olandez de electrocasnice si electronice. Este un model cu o putere mare, de 2000 W motorul si putere de aspirare de 400 W, asadar un randament foarte bun. De asemenea, suprafata de aspirare este excelenta, aparate cu mai multe pretentii nu ofera confortul acesta. Pretul nu este nici mare, nici mic, practic la cei aproximativ 380 lei (verifica aici pret actualizat / oferta) este un pret corect am zice pentru un electrocasnic de calitate oferit de catre un producator recunoscut ca si Philips.

Filtrarea aspiratorului Philips FC8132/01 se face pe sistem de aspirare uscata iar puterea si randamentul sunt foarte bune. Totusi, faptul ca aspiratorul nu este unul de o capacitate foarte mare ci mai degraba spre medie iar motorul nu este extraordinar de bine etansat, la reglarea pe putere maxima este destul de galagioasa – 80 decibeli si bineinteles categorisirea in grupa aspiratoarelor silentioase nu isi are rostul. Drept e ca avand in vedere si bugetul, in clasa aceasta cam asa sunt toate modelele.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Colectarea prafului si a resturilor de mizerie se realizeaza intr-un sac, care se poate reutiliza si are capacitatea de 3 litri. Totusi, cum nu are duza care sa se scoata, operarea este dificila asadar teoretic ar necesita saci dedicati care se regasesc in comert – la Flanco am vazut la 15 lei/5 bucati insa se gasesc si mai ieftine in hipermarketuri sau magazinele de cartier.

Lungimea cablului de alimentare este de 7 metri, furtunul impreuna cu tubul telescopic se poate extinde pana la 3 metri, asadar aspiratorul Philips ofera o suprafata e aspirare foarte bun, de pana la 10 metri, avand printre cele mai lungi cabluri de alimentare dintre toate modelele, indiferent de clasa si grupa de pret.

Aspirator Philips FC8132

Pentru cei care sunt sensibili sau chiar au alergii la praf si aerul care iese prin filtrarea in interiorul aspiratorului al aerului este recomandat sa achizitioneze aparate cu filtru HEPA, la fel cum este si acest model Philips FC8132/01. De asemenea are o filtrare cu spun activa, insa filtrul HEPA nu este chiar cel mai avansat model, insa totusi face o diferenta foarte buna comparat cu ceva fara acest sistem.

La ce sta extrem de bine acest aspirator este numarul de accesorii cu care vine, ofera practic toate uneltele necesare pentru o aspirare comoda in casa: peria standard, accesoriu pentru spatii inguste, perie mica pentru colturi si o perie speciala pentru parchet. De asemenea Philips FC8132/01 are o greutate de doar 5.5 kilograme, ceea ce il face confortabil si pentru doamne ­čÖé

Per ansamblu, Philips FC8132/01 nu putem spune ca ne uimeste extraordinar de mult, este destul de zgomotos la cei 80 dB dar are si o putere de aspirare mare, suprafata mare de aspirare si o capacitate decenta pentru un apartament cu pana la 3 camere. Totusi, zicem ca la pretul de aproximativ 399 lei este OK…desi parca daca era cu vreo 50-100 lei mai ieftin l-am fi judecat altfel, net favorabil. Este un aspirator OK, insa cum este intre doua extreme nu putem nici sa-l judecam prea aspru, nici sa-i acordam clemanta datorita pretului mic.

Prezentarea oficiala a produsului in format PDF se poate descarca de aici, insa e in engleza iar manualul de utilizare se regaseste spre download aici, limba romana incepe pe la pagina 66.

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *