Aspirator Fara Sac Philips FC8732

Daca cauti un aspirator fara sac, comod, cu un recipient peste medie, Philips FC8732 este o buna alternativa, pentru ca este compact, are un design modern iar suprafata de aspirare este foarte mare. De asemenea compartimentul demontabil in care se acumuleaza sacul este foarte comod si usor de demontat si golit. Pretul aspiratorului este undeva la 500 lei (verifica aici pret actualizat), consider ca putea fi mai mic, insa de regula aspiratoarele celor de la Philips nu sunt recunoscute ca fiind cele mai ieftine, au ele alte calitati ­čÖé

Randamentul la aspirare este destul de bun pentru acest model, la puterea de 1800 W genereaza o putere de aspirare la sol de aproximativ 300 W, asigurand o curatare foarte buna, practic este ideal si pentru a aspira mizeria dintre placile de parchet si margini, acolo unde se stie ca este mai dificila curatarea. Totusi, datorita faptului ca este un model fara sac iar demontarea au facut-o foarte usoara inseamna ca izolarea fonica este practic inexistenta la nivelul recipientului de praf, ceea ce genereaza la putere maxima destul de mult zgomot – pana la 78-79 decibeli.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Pentru cei care au alergii sau ii deranjeaza in mod uzual aerul expirat de catre aspiratoarele vechi, Philips FC8732 este dotat cu un filtru HEPA 12, un model avansat, Super Clean Air care filtreaza pana la 99.5% dintre impuritatile microscopic rezultate in urma procesului de aspirare. Majoritatea modelelor moderne de aspiratoare au filtru HEPA, insa unele dintre ele sunt pe o tehnologie mai invechita si mai ales aspiratoarele bagless (fara sac) au mare nevoie de aceasta tehnologie sa fie cat mai recenta si buna.

Pe langa filtrul HEPA, aspiratorul are un flux ciclonic, ceea ce inseamna ca aerul in interiorul sacului se roteste pentru o filtrare si mai buna iar randamentul la aspirare este imbunatatit.

compartimentul demontabil in care se aduca praful

Cum scriam si mai sus, acest model este un aspirator bagless, iar compartimentul in care se aduna praful se poate demonta iar golirea este extrem de simpla. Totusi, in unele recenzii am mai citit ca praful ramane un pic pe laterale, insa acest lucru este oarecum normal, in general plasticul in orice fel retine plasticul, si mai ales acest aparat avand compartiment transparent lucios este un lucru firesc.

Ca si accesorii, Philips FC8732 vine cu toate cele uzuale unui aspirator modern: peria standard, accesoriul pentru spatiul ingust si o perie mica separat pentru curatarea locurilor mai mici sau a tapiteriilor.

Lungimea cablului este de 8 metri si combinat cu tubul telescopic si tubul de aspirare de aproximativ 3 metri, ofera o suprafata de aspirare totala de pana la 11 metri, astfel ca raza de actiune este net superioara altor aspiratoare din gama. Am observat ca Philips incearca sa mearga pe acest principiu: cabluri cat mai lungi, am intalnit acest lucru si la aspiratorul cu sac modelul FC8132/01.

Per total, imi place acest aspirator mai ales datorita faptului ca nu este pe sac si are o evacuare a mizeriei adunate foarte confortabila. De asemenea constructia este solida, are filtru HEPA, greutatea este destul de mica astfel ca poate fi folosit usor si de catre doamne iar suprafata de aspirare cum scriam mai sus este foarte mare. Toate aceste calitati fac ca pretul sau sa nu mai fie chiar atat de mare iar calitatea este una buna.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *