Pregătește Google un telefon propriu?

Când Google a preluat anul trecut compania americană Motorola s-au oferit și scris multe speculații cu privire la scopul achiziției, însă, pe moment, niciuna nu a fost confirmată.

Se pare că planul Google pe termen scurt și mediu era protejarea sistemului de operare Android în privința războiului patentelor – iar Motorola deținea o mulțime dintre patentele actuale utilizate de către diferite terminale mobile. Ba chiar, după preluare Google a permis Motorola, cu toate că nu aveau evoluții foarte bune, Google a permis Motorola în a se guverna după cum doreau aceștia, dovadă fiind neintervenția în linia actuală de telefoane Motorola Droid.

Însă toate acestea sunt pe cale să se schimbe – după ce Google a lansat telefoane oarecum proprii, linia Nexus – creată fie de HTC, LG, Asus sau Samsung – se pare că acum Google vrea, prin Motorola, să își construiască propriile brand-phone-uri, întocmai ca Apple.

Se vehiculează în acest moment de un așa numit Phone X, construit de Google – prin Motorola. După ce ani întregi Google a spus că nu intenționează să intre pe tărâmul hardware, în acest moment gigantul american Google se repoziționează. Oare nu o fi prea târziu, mai este loc într-o piață dominată de Apple și Samsung?

Rămâne de văzut! Și mai ales ce va face Samsung, HTC și ceilalți producători de telefonie mobilă cu sistem de operare Android. Oare o fi mirosit ceva HTC de au început să facă tot mai multă reclamă dispozitivelor Windows Phone?

[sam id=”3″ codes=”true”]

Sursa: Business Insider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *