Pro TV si restul posturilor TV MediaPro nu vor mai putea fi receptionate pe Dolce?

Iata că după aproape un an de la primul scandal de acest gen, în care posturile Intact nu puteau fi recepționat pe Digi TV, aceste conflicte dintre operatorii DTH (televiziune prin satelit) și grupurile de televiziuni încep să fie din ce în ce mai dese. Cauza problemelor mereu este una financiară, iar de data asta cei care vor fi privați de acces la conținut sunt abonații Dolce TV și al celorlalte sisteme de retransmisie Tv deținute de Romtelecom.

Fără Pro TV pe Dolce din 3 Ianuarie 2012

Din ceea ce au declarat cei de la Pro TV pentru Evenimentul Zilei se pare că negocierile au început undeva în luna septembrie, iar cei de la Dolce au refuzat să achite o sumă corespunzătoare conținutului furnizat de grupul Media Pro.

Din grupul Media Pro, pe lângă Pro TV, mai fac parte următoarele posturi TV: Acasă TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV și Pro TV Internațional. Se pare că toate aceste posturi nu vor mai putea fi recepționate pe Dolce TV începând cu 3 Ianuarie 2012, în cazul în care părțile nu ajung repede la un acord.

Vă reamintim că postul Pro TV, indiferent de deznodământul acestei acțiuni, se poate recepționa și folosind o simplă antenă satelit, recepția fiind analogică. De asemenea în anumite zone ale țării merge inclusiv recepția digitală, folosind o antena compatibilă acestui standard de transmisie.

Cu toate acestea, personal consider că abonații Dolce TV cu siguranță vor putea recepționa posturile Pro TV pe termen mediu și lung, acum doar este un scandal comercial ieșit la suprafață pentru a pune presiune pe cei de la Romtelecom în a plăti mai mult către Media Pro.

RDS&RCS a scos din grilă Discovery Channel

Vă reamintim că în urmă cu puțin timp și posturile Discovery Channel au fost scoase din grila RDS&RCS, inclusiv de pe Digi TV, practic în acest moment sunt mișcări foarte interesante de conținut în oferta cabliștilor și a operatorilor DTH, ceea ce în cele din urmă va conta mult mai mult decât prețul abonamentului.

Prețul abonamentului TV e prea mic?

În plus, credem că prețul abonamentului TV devine din ce în ce mai problematic, în mod normal ar urma o perioadă în care acestea ar trebui să crească. Totuși, 25 lei (sau 5 euro), e prea puțin pentru conținutul oferit în acest moment de toți operatorii – plus că marii producători de conținut (posturile TV) traversează o perioadă nu tocmai fericită din punct de vedere al încasărilor pe departamentele de publicitate – ceea ce face ca aceștia să încerce să scoată bani și din piatră seacă, ori această piatră seacă în acest moment sunt cabliștii.

Pe cine afectează toate astea? În mod clar pe cel care se uită la televizor..care fie va plăti mai mult, fie va beneficia de o ofertă cu mai puține posturi TV incluse în grilă.

O altă variantă ar fi ca și operatorii de televiziune prin satelit să meargă pe must-carry, ar rezolva o parte dintre probleme.

UPDATE: Iată și reacția oficială a celor de la Romtelecom, postată pe pagina lor de Facebook:

Romtelecom și ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom.

Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România și VH1.

Pe această cale, Romtelecom dorește să își asigure clienții că, în toată această perioadă, a negociat cu bună credință cu partenerul său, Pro TV S.A, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienților săi pentru a avea un abonament la un preț rezonabil.

Pe parcursul negocierilor, ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creștere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienții Romtelecom.

[sam_ad id=”11″ codes=”true”]

One thought on “Pro TV si restul posturilor TV MediaPro nu vor mai putea fi receptionate pe Dolce?

  • 3 ianuarie 2013 la 7:48
    Permalink

    nu cred ca este o pierdere prea mare daca nu se mai difuzeaza la dolce posturile media pro. ce sa vedem, maimutouii lor si stirile de 2 lei?. pacat ca au cativa oameni care stiu sa faca televiziune, dar nu si-au ales locul de munca cum trebuie.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *