Probleme frecvente ale mașinilor de spălat rufe și cum pot fi acestea remediate

Mașinile de spălat rufe sunt printre cele mai intens folosite aparate electrocasnice din casa fiecăruia. Fie că avem un model mai scump sau mai ieftin, mai mare sau mai mic, model cu încărcare de sus sau frontală, fiecare mașină de spălat rufe se poate confrunta cu probleme.

În acest articol ne-am propus să sumarizăm o parte dintre aceste probleme și, acolo unde se poate, să și oferim câteva idei pentru remedierea situației.

Mașina de spălat sare sau se mișcă în timpul centrifugării

Ocazional, această situație este descrisă și prin sintagma mașina de spălat se plimbă prin casă. Și, oricât de amuzantă ar fi această situație, problema este una foarte comună pentru casele multor oameni.

De regulă, mișcările acestea sunt produse în momentul în care mașina de spălat centrifughează. Și cu cât încărcătura este mai mare, cu atât mașina de spălat o poate lua la plimbare tot mai mult.

Această situație generează și foarte mult zgomot, iar pe lângă disconfortul fonic poate dăuna inclusiv mașinii de spălat.
În fapt, este de multe ori dată de către cei care se ocupă de reparații ca fiind sursa principală cauzatoare de defecțiuni.

În majoritatea cazurilor problema apare pentru că mașina de spălat nu este bine fixată.

Iar prin bine fixată pot fi două lucru: fie suprafața pe care este plasată nu este perfect plană, fie piciorușele mașinii de spălat nu sunt bine reglate.

Soluția extrem de simplă este ajustarea piciorușelor astfel încât mașina de spălat rufe să fie dreaptă. Se poate verifica acest lucru cu un poloboc / nivela.
În fapt, inclusiv pe telefon ai putea instala o astfel de aplicație de măsursa înclinarea.

Reglarea piciorușelor inferioare pe mașina de spălat rufe este extrem de simplă. Aceasta se face prin rotirea stânga sau dreapta, funcție dacă vrem să ridicăm sau coborâm partea respectivă.

Dacă însă mașina de spălat rufe este foarte veche și nu are piciorușe reglabile, ai putea rezolva această situație plasând o bucată de carton sub ea.

Dacă mașina de spălat vibrează chiar și după ajustarea piciorușelor s-ar putea ca problemele să fie ceva mai serioase și să fie timpul fie pentru o mașină de spălat nouă, fie pentru o vizită costisitoare în service.

Mașina de spălat miroase urât

Acest lucru se întâmplă mai ales la mașinile de spălat rufe ceva mai vechi sau la cele în care uiți constant hainele înauntru. Nu e o rușine, ni se întâmplă și nouă să uităm mai mult decât e cazul rufele înăuntru, asta e, le mai clătim o dată.

Greșeala multor vine din faptul că păstrează ușa mașinii de spălat închisă în condițiile în care în mașina de spălat mai este umezeală. Este recomandat ca ușa mașinii de spălat să rămână deschisă câteva ore după folosire, pentru a se evapora umezeala din interior.

Cea mai simplă metodă pentru a spăla și elimina mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe este să…rulezi un ciclu în gol, fără haine, temperatură înaltă.
Unele mașini de spălat rufe ar putea avea chiar programe dedicate.

Unii mai adaugă combinației pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașina de spălat oțet sau suc de lămâie, dar noi nu am încercat varianta aceasta niciodată.
Totuși, am înțeles că nu este bine să amestecați aceste două ingrediente.

În oferta magazinelor online ai putea găsi și varii soluții de curățat mașina de spălat, unele dedicate împotriva mirosurilor, altele pentru curățare calcar sau altele:

Sare siguranța în timp ce mașina de spălat rufe funcționează

Mașinile noi de spălat rufe au de multe ori siguranțe interioare, dar se poate ca uneori să sară siguranța atunci când speli.

Acest lucru poate veni din foarte multe motive, și este o situație foarte serioasă, care nu are parte de rezolvare simplă. Este nevoie de un electrician.

Printre posibile cauze poate fi faptul că este stricată priza sau că mașina de spălat rufe este supraîncărcată sau e o problemă cu motorul mașinii de spălat rufe.

Ușa nu se deschide

Modelele din ultimii 10-15 ani de mașini de spălat rufe cu încărcare frontală au siguranțe care împiedică deschiderea ușii mașinii de spălat. Motivul este foarte simplu și are de a face cu a evita deschiderea accidentală și astfel vărsarea de apă fierbinte.

După terminarea programelor mai nou mașinile de spălat rufe au un temporizator și se deschide doar după 2-3 minute ușa.
Și acest lucru poate avea de a face cu haine care ar putea fi prea fierbinți în interior sau cu faptul că apa nu s-a scurs suficient de mult.

Dacă nu se deschide ușa totuși, ai putea încerca să scoți mașina de spălat rufe din priză.

În alte variante este posibil ca să fi rămas apă înăuntru. Și în acest caz este necesar să scoți întreruperea cu electricitate și ulterior să scoți apa prin evacuarea de jos.

Uneori poate e timpul pentru o mașină nouă de spălat rufe?

Să recunoaștem, în zilele de astăzi nu cred că se mai fabrică mașini de spălat rufe sau electrocasnice cum se făceau o dată.

Astăzi, e vorba de multă electronică care pare să cedeze la câțiva ani după garanție și trebuie să ai mare noroc ca să mai prinzi un electrocasnic care să te țină o viață întreagă

Totuși, chiar dacă vechea ta mașină de spălat este una de care te-ai atașat și spui că „lasă că merge și cu asta”, șansele sunt ca vechile modele să fie mult prea ineficiente, mai ales din punct de vedere al consumului de apă, electricitate sau detergent.

Așadar, de multe ori, soluția poate cu cea mai puțină bătaie de cap este înlocuirea electrocasnicului vechi.

Iar dacă vrei mașini de spălat, avem câteva modele recomandate despre care am scris:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *