Karen Murphy a Castigat Procesul cu Sky TV in Problema Drepturilor de Televizare prin Receivere de Satelit

Au trecut cateva luni de zile de cand am auzit ultima oara despre batalia legala dintre Karen Murphy si gigantul Sky.
In caz ca nu va amintiti, Murphy, proprietara unui pub din Marea Britanie, a ales sa transmita in pubul sau, meciurile din Premier League prin intermediul unui broadcaster grec, cu ajutorul unui satelit. Acest abonament o costa de 10 ori mai putin fata de cei de la Sky, dar acest lucru era ilegal in Marea Britanie deoarece doar cei de la Sky detin drepturile de televizare pe acest teritoriu.

Deoarece a fost amendata de cateva ori, cu o suma de peste £8,000, Karen s-a decis sa mearga la Curtea Europeana de Justitie si sa ii dea in judecata pe cei de la Premier League, cea mai banoasa liga din lume.

Curtea Europeana de Justitie a decis ca Sky Sports si Asociatia de Fotbal Premier League, nu pot interzice unui radiodifuzor din alta tara sa vanda decodoare si carduri aferente catre utilizatorii din afara teritoriului deoarece acest lucru ar contraveni regulilor europene privind competitia, iar orice restrictie de acest gen ar contraveni la principiul liberei circulatii a bunurilor si serviciilor. Asadar, nu ar trebui sa fie ilegale nici receiverele de satelit de la operatorul nostru Digi TV atata timp cat acestia au raza de emisie pe teritoriul tarilor straine, cum ele sunt cu siguranta un succes in randul conationalilor nostri din Italia sau Spania.

Rezultatul acestui proces este privit cu o mare importanta, deoarece el poate avea un impact major asupra felului in care sunt vandute drepturile asupra televizarii meciurilor de fotbal in Marea Britanie…asadar ne putem astepta la schimbari importante.

Premier League este cea mai vizionata liga de fotbal din lume. Ea este si cea mai profitabila, profiturile sale totale ajungand la peste 2 miliarde de lire în sezonul 2008/2009. O mare parte din bani vin din drepturile de televizare si datorita sentintei favorabile a acestui proces, viitorul fotbalului din Regatul Unit poate fi afectat.

One thought on “Karen Murphy a Castigat Procesul cu Sky TV in Problema Drepturilor de Televizare prin Receivere de Satelit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *