RDS Introduce Smart Carduri pentru CI+

RCS&RDS au anuntat de ceva vreme faptul ca au introdus cardurile CI+ (Common Interface), niste module care suplinesc decodorul pe televizoarele dintr-o gama mai recenta.  Pe langa faptul ca nu mai este necesara folosirea unui decodor special, avantajul smart card-ului CI+ este data de faptul ca vei avea nevoie de utilizarea unei singure telecomenzi, operarea fiind la fel de simpla ca si conectarea cablului pe DVB-C, cu mentiunea ca la DVB-C poate fi necesar un decodor pentru posturile speciale.

Cel mai probabil RDS a luat in calcul introducerea acestor carduri dupa ce a vazut succesul rivalilor de la UPC, care inca din 2012 au oferit clientilor posiblitatea de a achizitiona acest modul.

Din proprie experienta, majoritatea clientilor de cablu TV nu folosesc decodoarele si mai tin si televizorul pe semnal analog, ceea ce reduce foarte mult calitatea redarii. Acest nou dispozitiv de la RDS va oferi pe langa calitate si comoditate.

Puteti deja comanda aceste carduri din contul vostru DIGI Care, in aceasta sectiune. Primul dispozitiv CI+ este gratuit, iar următoarele două se oferă în custodie pentru 3 Lei/lună. De menționat este că pe internet, telefonic sau la sedii în acest moment se face rezervare, urmând ca echipamentul să fie disponibil în aproximativ 7 zile.

Pe lângă CI+, RDS a mai adăugat în contul clienților (versiunea online) și posibilitatea de a lua în custodie router wireless recomdat de ei pentru viteză full, decodoare SD și HD, și bineînțeles modulul CI+ DIGI Smart.

Screen Shot 2013-11-17 at 3.29.01 AM

Va recomand sa alegeti, daca nu aveti, si un televizor nou compatibilmajoritatea sunt compatibile CI+ (atentie sa nu fie doar CI) iar pentru verificarea compatibilitatii puteti accesa aceasta pagina de la RDS, desi ma indoiesc ca ea pe viitor se va actualiza permanent cu noile televizoare care vor intra in oferta magazinelor.

Modelele de televizor compatibile cu CI+ au de regulă un slot în spatele sau lateralul acestora unde se introduce cardul + cititorul acestuia.

Screen Shot 2013-11-17 at 3.17.52 AM

Manualul de utilizare, împreună cu informații importante despre DIGI Smart CAM CI+ se regăsește aici – PDF.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *