Recomandare Masini de Spalat Rufe Slim / inguste

Mașinele de spălat rufe slim sunt acele modele care au o dimensiune pe adâncime sau lățime cât mai mică. Acestea popular mai sunt numite și mașini de spălat rufe de dimensiuni înguste.

In general, standardul de înălțime a unei mașini de spălat rufe obișnuite este între 82 și 85 centimetri înălțime. Acesta standard există pentru ca mașinile de spălat să se poată încorpora sau ține sub blatul de mobila. Lățimea sau adâncimea de 60 centimetri este un fel de standard și el. Dacă te uiți la aragaze sau mașini de spălat vase vei observa că și ele tind să aibă cam aceeași dimensiune.

Noi consideram, în general, ca o mașină de spălat rufe are dimensiuni slim atunci când adâncimea ei este undeva sub 55 centimetri, chiar dacă înălțimea și lungimea este cea standard(85 x 60 cm). În realitatea, aproape întotdeauna dimensiunile pe înălțime și lungime sunt standard.

Aceste dimensiuni mai mici fac ca aparatele electrocasnice să poată fi poziționate cât mai comod cu putință în casa noastră, și dacă in alte tari de obicei mașina de spălat rufe stă în bucătărie sau într-un hol, noi romanii ne-am obișnuit ca locul ei trebuie sa fie în baie, însă de cele mai multe ori ușa de la baie este prea mica…și atunci în loc să spargem pereții, căutăm modele cât mai compacte.

De aceea, în ultima vreme se observă un foarte mare interes al acestor modele și o vânzare peste așteptările producătorilor, care nu s-au profilat neapărat pe piața est-europeana și se așteptau ca și noi sa avem același comportament de cumpărare ca clienții vest-europeni.

În mod uzual, o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală/ superioară (adică de sus – vezi aici modele) este mai îngustă și mai mică decât una cu încărcare frontală. Totuși, acestea din urmă sunt de multe ori preferate de către consumatori.

Care ar fi cele mai bune modele de mașini de spălat rufe slim cu încărcare frontală?

In definitiv totul depinde de bugetul tau disponibil, de capacitatea de incarcare dorita si de tehnologia pe care o alegi – clasica, cu bule de aer, cu functii usor de calcat. Iti prezint mai jos cateva alternative pe care trebuie sa le iei in calcul.

Beko WKB61032Y – (verifică aici preț și disponibilitate)

Această mașină de spălat are un preț undeva în zona de 1.200 lei (dar poate fi găsit și la 1.000 în desele promoții de pe eMAG) și este variantă ideală de luat în calcul. Este un model Beko de producție recentă, așadar trebuie să folosească cele mai noi tehnologii.

Mașina de spălat Beko WKB61032Y are o adâncime de doar 41.5 centimetri, potrivită astfel în spații înguste. Chiar dacă are o adâncime mică, fiind slim, capacitatea de încărcare este de un generos 6 kilograme.

În plus, mașina de spălat centrifughează la până la 1000 rotații pe minut și are o clasă de eficiență A++.

Hotpoint FMSG 623B – (verifică aici preț și disponibilitate)

Hotpoint FMSG 623B este una dintre cele mai moderne mașini de spălat slim prezente la momentul actual în ofertele magazinelor online. Are o capacitate de încărcare de până la 6 kilograme, ceea ce este excepțional pentru o mașină de spălat slim, cu o adâncime de doar 42.5 centimetri.

De menționat este că unii cumpărători ai acestei mașini de spălat au raportat varii probleme, cum ar fi imposibilitatea selectării programului de spălare rapidă (30 minute). Aș studia un pic review-urile de pe eMAG, pentru că în momentul de față are doar 3.86 și mi se pare cam puțin, fiind un produs destul de popular.

Mașina de spălat slim Hotpoint FMSG 623B are, în general, un preț de peste 1.200 lei. (verifică aici preț și disponibilitate).

Masina de spalat frontala EF5800 ARCTIC

Arctic EF5800 (review), (verifică aici preț actualizat și disponibilitate)

Cel mai ieftin model, vine cu un design clasic, adancime de 45 centimetri si relativ putine programe si posibilitati de combinare a acestora care tind spre 0, totul depinde de un singur selector de comanda. Capacitatea de incarcare este de 5 kilograme, nu foarte mult si are o clasa de eficienta ridicata insa la centrifugare nu sta foarte bine. Este oarecum de inteles de ce e asa ieftin.

Designul nu are ecrane led ca alte modele, în principiu este o mașină de spălat destul de spartană ca funcții și design, dar dacă își va face treaba, e ok.

Prețul modelului poate oscila între 700 și 1.000 lei, funcție și de ofertele de moment disponibile la magazinele online.

Pentru cei care caută un model simplu, dacă EF5800 iese din stoc, o altă variantă ar putea fi EF5100A+, foarte simplu de utilizat. De dimensiuni ceva mai mari ar fi EF6100A+.

Ceramic Heater Samsung WF 8500NMW8 YLE

Samsung 8500NMW8 (descriere), (verifica pret actualizat)
Nici acest model, Samsung 8500 nu vine cu tare multe programe, insa spre deosebire de EF5800 se pot combina si are tambur special Diamond Drum si incalzire prin rezistenta de ceramica, foarte eficienta pe termen lung cat si cu un consum redus de energie electrica.

Are o adancime de 45 centimetri iar capacitatea de incarcare este de 5 kilograme, potrivita pentru o familie cu pana in 3 componenti.

Avantajul major al aceste mașini de spălat este eficiența energetică, dată de încălzirea apei prin încălzitor pe bază de ceramică.

Din păcate, este un model vechi și nu prea mai este prezent în ofertele magazinelor online. Dacă îl veți găsi, vor fi doar capete de stoc, dar avantajul este că trebuie să fie la promoții mari.

Masina de spalat Functie PET Beko WMB 50831PT

Beko WMB 50831PT (descriere și review) – (verifica pret actualizat)
Acest model de Beko a fost ales de mine pentru ca vine cu o multime de functii si programe de spalare foarte utile, printre care spalarea hainelor inchise la culoare, program pentru indepartarea parului de animale si program dedicat spalarii hainelor de copii printr-o igienizare ridicata.

Nu are ca si Samsung Diamond Drum insa celelalte atuuri sunt foarte eficiente si de asemenea are un look foarte grozav. Pretul este ideal iar adancimea in dimensiune este la fel ca si la modelele prezentate anterior, tot de 45 centimtetri.

Daca dati click pe review-ul acestui produs veti gasi poze si un video cum merge, este destul de silentioasa. Are o capacitate de incarcare tot de 5 kilograme iar programele de spalare sunt foarte bine facute, fiind o masina fiabila.

Indesit Super Slim IWUD 4105

Indesit IWUD 4105 (descriere)
IWUD 4105 este cel mai ingust model, avand o adancime de doar 33 centimetri insa capacitatea de incarcare este doar de 4 kilograme, astfel ca este potrivit mai degraba pentru cei care locuiesc singuri, sau pe cei care nu ii deranjeaza sa spele in mai multe ture.

Oarecum este modelul cel mai bun pentru o garsoniera.

Are o clasa de eficienta la centrifugare foarte buna avand in vedere dimensiunile insa este destul de galagioasa la spalare, ceea ce pentru mine e deranjant.

Este mai degraba un model economic, insa eu sunt de parere ca pentru rezultate impecabile trebuie ca si apa consumata sa nu fie prea putina.

Din păcate, produsul este foarte greu de găsit în oferta magazinelor, pentru că este un produs model de la începutul anilor 2010.

Beko WMB61442

 Beko WMB61442 (descriere)

Cel mai scump model, insa si cel mai avansat si cu capacitatea cea mai mare de incarcare, Beko WMB61442 intampina prin modernism necesitatile sale, cu 6 kg capacitate de incarcare si cu programe foarte multe, ajustabile dupa preferinte. Are o viteza de centrifugare mare, astfel ca poti sa scoti rufele din masina aproape complet uscate. Vine din noua clasa Smart Blue Line de la Beko, fiind lansata in productie in 2011.

Este asemanator cu Samsung Eco Bubble WF 1602W5C/YLE, care si el este un model foarte bun.

Dar eu, pe care l-as alege?

Cum v-am spus, necesitatile mele m-au trimis spre cumpararea lui Beko WMB 50831PT, insa am fost constrans si de buget, cand l-am cumparat eu fiind la 900 lei. Probabil ca daca aveam buget suficient alegeam intre  Beko WMB61442 sau modelul foarte similar de la Samsung – 1602W5C(desi nu imi place displayul acestuia poate prea mic). Teoretic intre aceste 3 modele va recomand si voua sa dezbateti cand vine vorba de o masina de splat rufe slim.

Daca articolul ti-a fost util, te rog apasa pe butonul de like sau share pentru a-l vedea cat mai multa lume si alege in cunostinta de cauza. Iti doresc ca alegerea facuta de tine sa fie cea mai buna si poate revii cu feedback!

12 comentarii la „Recomandare Masini de Spalat Rufe Slim / inguste

  • 31 mai 2013 la 20:39
    Permalink

    Buna ziua. Imi puteti recomanda o masina de spalat rufe cu inaltime mica? As vrea sa pun pe ea un blat cu chiuveta, deci cred ca ar trebui sa aiba o inaltime de cca 80cm. Multumesc!

    Răspunde
    • 17 martie 2015 la 21:47
      Permalink

      Lucian, nu vei gasi o masina de spalat la o inaltime asa mica. Totusi, cred ca daca ii vei scoate capacul, la fel si picioarele, vei putea sa o incadrezi in inaltimea dorita. Va arata urat daca te uiti la ea fara capac, va trebui sa pui un pres de cauciuc dedesubt ca sa nu alunece in timpul functionarii, sau sa nu faca zgomot.

  • 27 februarie 2016 la 16:16
    Permalink

    Buna ziua,

    exista masini de spalat rufe mai inguste (ma refer pe latime) – m-ar interesa ceva cu latimea de 50-55 cm.

    George

    Răspunde
    • 31 iulie 2016 la 22:42
      Permalink

      Salut, ai gasit pina la urma o masina cu latimea dorita ?!
      Caut si eu una de citeva saptamini si se pare ca nu reusesc nimic prin magazine.

    • 20 ianuarie 2024 la 12:08
      Permalink

      si eu caut o masina cu latimea 50 cm, ati gasit undeva?

    • 27 ianuarie 2024 la 11:16
      Permalink

      De obicei mașinile de spălat rufe au o lățime standard de 60 cm și o înălțime de 85 cm. Mai ales în cazul mașinilor de spălat rufe automate. Mai variază adâncimea acestora.

  • 5 noiembrie 2018 la 22:19
    Permalink

    Va rog sa mi recomandati unde gasesc un indesit super slim IWUD 4105. Numai acest model vreau sa achizitionez. Va multumesc.

    Răspunde
    • 11 noiembrie 2018 la 15:30
      Permalink

      Din păcate este un model care nu prea se mai regăsește în oferta magazinelor online. Adică nu am mai găsit pe nicăieri.

  • 17 noiembrie 2018 la 17:58
    Permalink

    Buna ziua! Care ar fi varianta slim cea mai buna in cazul unei masini de spalat cu uscator? Multumesc anticipat!

    Răspunde
    • 18 noiembrie 2018 la 16:31
      Permalink

      În general aceste produse nu sunt extraordinar de slim. Noi folosim o mașină de spălat cu uscător de la LG – modelul LG F4J6TGOW.

  • 16 ianuarie 2019 la 22:09
    Permalink

    Masinile de spalat slim sunt un dezastru, putin fiabile, pline de vibratii si impisibil de echilibrat si asta datorita solutiei construcive. Cat mai usoare, doar doua amortizoare, contragreutati nepotrivite. Daca mai faci si prostia sa cumperi una de 6 kg. nu vei putea baga mai mult de 2 kg. de rufe conform indicatiilor si vei spala mai des si cu risipa mai mare fata de una normala de 8 kg. Vorbesc in cunostinta de cauza. Pentru un student in garsoniera fara prea multe pretentii este buna pentru cat dureaza facultatea. Tabla este ordinar tratata.

    Răspunde
  • 5 decembrie 2022 la 11:42
    Permalink

    Caut o masina de spalat cu rotire in jurul unui ax imaginar VERTICAL. E singurul criteriu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *