Recuperare fisiere sterse din Windows cu Recuva

O infectare cu un virus se poate solda de cele mai multe ori cu stergeri de fisiere sau cu o formatere completa a calculatorului infectat si atunci ce te faci? De altfel, stergerea accidentala a fisierelor mereu este ceva care se poate intampla des si atunci ai nevoie de cele mai multe ori sa apelezi la serviciile unor profesionisti in recuperarea datelor pierdute sau sterse de pe calculator sau laptop.

Exista insa programe care pot sa recupereze datele sterse si/sau pierdute iar printre cele mai bune programe de recuperare a fisierelor sterse din Windows este aplicatia Recuva.

Despre programul de recuperare fisiere sterse prin Recuva iata cateva avantaje si dezavantaje.

Avantaje Recuperare date sterse prin Recuva

  • este o aplicatie care are un meniu intuitiv, fiind foarte simplu de utilizat si configurat
  • download-ul aplicatiei este rapid
  • se poate folosi atat instalat pe calculator cat si instalat pe un USB stick, astfel avand varianta portabila care te poate ajuta sa recuperezi date din calculatoarele si laptop-urile prietenilor
  • are o configurare extrem de simpla, chiar si un necunoscator se poate descurca

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Dezavantaje

  • este incurajata cumpararea variantei platite de Recuva
  • pagina de download este oarecum ascunsa in site-ul care ti-l ofera spre descarcare. Pentru a descarca aplicatia gratuita fara batai de cap va recomand acest site si sa dati click pe butonul descarca din partea dreapta sus, numita “Download Latest Version”. Se poate observa ca aplicatia de recuperare date are doar 3.81MB in kit-ul de instalare

Screen Shot 2014-01-04 at 10.57.14 PM

Despre aplicatia Recuva pentru recuperarea datelor

Este un program freeware care te ajuta sa recuperezi datele sterse din Windows si sa restabilesti locatia aceasta dinainte de a fi stearsa. Acest program recupereaza datele din Reycle Bin cat si imaginile si toate celelate fisiere sterse printr-o eroare. Este utila si atunci cand stergi date de pe un card de memorie sau MP3 Player si telefon.

Aplicatia are si un filtru pentru a cauta direct dupa nume de fisiere si suporta toate tipurile de partitii Windows: FAT12, FAT16, FAT32 sau NTFS.

recupereaza date sterse

Pentru cei care se descurca cu limbajul tehnic, exista si un forum unde utilizatorii care folosesc Recuva discuta, acesta se poate accesa aici.

Tot pentru care sunt mai tehnici, este demn de mentionat ca aplicatia provine de la dezvoltarii software-ului CCleaner, o aplicatie cunoscuta care sterge fisierele ne-necesare din sistemul de operare.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *