Robot de aspirare Dirt Devil Spider M607 – Un al doilea aspirator excelent pentru un plus de comfort

Îmi doream de ani de zile un aspirator robot, pentru a mai simplifica din procesele de curățenie din fiecare weekend și a mai salva prețios timp în jungla urbană. Nu mi-am permis însă încă să cumpăr unul dintre aspiratoarele de ultimă generație robot pe care îi pornești și își face absolut singură treaba, inclusiv partea de încărcare și realizarea planului casei.

Dar, cu puțin noroc, am reușit să îmi cumpăr un aspirator destul de similar, care o dată încărcat își face treaba oarecum similar prin casă. Este un aspirator robot extraordinar, fără figuri și pe care după ce l-ai pornit într-o cameră, o curăță de praful adunat pe podea.

Dirt Devil Spider M607 este Dacia Logan a aspiratoarelor robot – preț corect și își face treaba

Este vorba de aspiratorul Dirt Devil Spider M607 – un aspirator robot care chiar arată chiar și similar cu mai scumpele modele de la iRobot Roomba sau Samsung. Este cum ar fi veni Loganul aspiratoarelor robot, dar asta nu înseamnă că nu și-ar face treaba. Sigur, nu are o mulțime de opțiuni moderne, nu se poate conecta cu telefonul sau la wireless, dar este absolut extraordinar și are avantajul că salvează extrem de mult timp.

Prețul aspiratorului robot a fost cam de 3-4 ori mai mic decât variantele avansate, dar în cele din urmă, dacă stăm și nu ridicăm pretențiile atât de mult, este un produs care își face treaba excelent. Iar prețul, în condiții de fiabilitate, este unul foarte corect.

? vezi aici preț, stoc și informații livrare

Dirt Devil este chiar un brand destul de recunoscut pe piața din afara țării pentru produsele de curățare podele, mă mir că în România încă nu am prea auzit de ei.

Cutie aspirator Robot de aspirare Dirt Devil Spider M607
Cutie aspirator Robot de aspirare Dirt Devil Spider M607

? Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Instrucțiuni pentru prima utilizare

În primă fază eu nu am dat de manualul de utilizare, acesta fiind în lateralul cutiei principale a aspiratorului. Dar nu prea ai nevoie de el. Montajul e destul de simplu.

Treaba e destul de simplă. Scoți aspiratorul, îi montezi bateria (care arată ca niște baterii tip AA mai lungi lipite cu scotch) și îl pui la încărcat. Ar dura cam 3-4 ore prima încărcare, dar eu evident că după jumătate de oră am pus deja aspiratorul la treabă. Sigur, mai sunt de montat periile, foarte simplu, că ele adună mizeria.

Teoretic, aspiră cam 60 minute continuu din momentul pornirii, dar cred că depinde și de tipul de suprafață și de cât de mult trebuie să meargă cu spatele și să evite obstaolo.

Am apreciat că acest aspirator vine cu două perechi de astfel de perii de curățare. Periile se montează în locașurile acelea din partea superioară a pozei de mai jos. În cercurile acelea laterale, pe suporții albi. Nu e deloc greu, se montează și se scot la fel de ușor.

După folosire am observat că roțile ar putea atrage firele de păr lungi (doamna are păr lung) astfel că posibilitatea de a desface prin acele șuruburi pare că va fi utilă pe viitor la acest aspirator robot Dirt Devil. După câteva folosiri însă am observat că mai mult atrag periile firele de păr.

Dacă vă uitați sus, fanta aceea micuță de plastic de culoare deschisă este locul prin care aspiratorul trage praful și mizeria, așadar orice mai mare de jumătate de centimetru nu prea va avea cum să intre înăuntru.

Și, dacă tot vorbim de înăuntru, compartimentul de mizerie nu este prea mare, are în fapt doar 270 mililitri, și puțin probabil să fie vreodată plin, dar se ajunge excelent la el, prin partea superioară.

Roțile sunt cauciucate cu același material cu care este cauciucat și capul aspiratorului – cel pe care are montat senzorii de obstacol.

Aspiră excelent pe parchet și pe gresie – are dificultăți însă pe covoare mari

Din ce am citit și din reviewurile altor utilizatori ai acestui aspirator, îmi dau seama că părerile sunt foarte împărțite cu privire la capabilitatea acestui aspirator de a aspira covoare groase. Paradoxal, la mine mai dă pe covorul gros din sufragerie, dar bagă în marșarier pe mocheta din birou de sub scaunele de birou (singurul motiv pentru care am mochetă în cameră).

Am reușit într-un final să îl reglez să aspire și mocheta. Problema venea de la sensibilitatea prea mare a senzorului de cădere, care de fapt este un fel de infraroșu ascuns lângă roți. Era dat pe sensibilitate maximă, ceea ce făcea ca să îi pară înălțimea prea mare pe mochetă (sau probabil ceva de genul).
Aspiră destul de OK și mocheta, dar nu în profunzime.

Totuși, capabilitățile acestui aspirator pe suprafețe plane – precum ciment, gresie sau parchet sunt extrem de bune și aspiră praful și părul animalelor. Ori eu am două pisici care lasă mult păr, unde mai pun și alergia la păr, un astfel de aspirator trebuia să cumpăr de mult timp.

Dacă îl luați pentru covoare nu aș putea garanta că ar fi o investiție excelentă, dar dacă așteptările voastre sunt pentru parchet și gresie, e ideal.

Mie mi-a plăcut că se bagă sub pat și aspiră și acolo fiecare colț al patului, ceea ce e mare lucru pentru mine, cu aspiratorul clasic îmi era greu să ajung chiar în fiecare colț.

Aspiratorul este suficient de scund astfel încât să reușească să intre și pe sub pat
Aspiratorul este suficient de scund astfel încât să reușească să intre și pe sub pat

Aspiratorul o dată pornit funcționează cam 60 minute cu un ciclu de încărcare complet.

Mișcări haotice dar în cele din urmă ajunge să aspire încăperile

Alternează mișcările circulare cu cele longitudinale și cu schimbări de direcție aleatorii. Ai zice că este cam zăpăcit, dar dacă îl închizi într-o cameră ajunge cam în toate zonele. Sigur că poate ajunge mai des în anumite locuri, dar ăsta e principiul de funcționare.
Nu își face harta casei la fel ca modelele de 3-4 ori mai scumpe, dar e un compromis până la urmă acceptabil.

Aspiratorul robot Dirt Devil M607 își schimbă automat direcția de deplasare o dată ce se lovește de un perete sau de alt corp, astfel că știe să se deplaseze în toate direcțiile. În plus, are și un senzor care îl împiedică să cadă pe trepte.

? vezi aici preț, stoc și informații livrare

Suficient de silențios încât să nu sperie prea tare pisicile

Aspiratorul robot Dirt Spider nu a speriat prea tare pisicile
Aspiratorul robot Dirt Spider nu a speriat prea tare pisicile

Ce ne-a plăcut foarte mult la acest aspirator este că nu face gălăgie prea mare. De obicei, când dau drumul la aspirator, pisicile mele încep  o ia la fugă prin apartament. Însă nu a fost cazul cu acest aspirator pentru că este destul de silențios. Sigur, nu știu dacă ar fi o idee bună să îl pornesc seara târziu (poate pentru că dă cu capul în ușă), dar totuși, mult mai suportabil de silențios decât aspiratoarele mari silențioase. Sigur, nu este la fel de puternic ca putere de aspirare, dar până la urmă este și autonom și robot.

Aspiratorul ăsta salvează mult timp

Aspiratorul este excelent dacă pun în balanță zecile de minute salvate la curățarea din weekend a unui apartament de 3 camere în care stau două persoane alături de încă două pisici. Iar dacă aveți pisici, știți că acestea au deosebitul talent de a aduce nisip din litieră pe camerele din preajmă. Așadar, curățarea săptămânală cu aspiratorul este absolut necesară.

Un aspirator robot însă îl poți pune la treabă și tu să îți vezi de treabă.

Singurul dezvantaj al acestui aspirator Dirt Devil este că tocmai trebuie să îl pui la încărcat. Desigur, asta comparând cu aspiratoarele robot mai pretențioase care au și docking station, adică vin singure să se încarce când simt nevoia. Dar și Dirt Devil au astfel de produse în gamă, desigur, la un preț corespunzător.

Mai am oarecare emoții la fiabilitatea bateriei și la cumpărarea de accesorii – dar încă nu am aspiratorul de prea mult timp încât să îmi dau seama de partea aceasta a consumabilelor. Dar, dacă aspiratorul va fi bun, poate în niște ani se vor ieftini modelele astăzi scumpe.

Totuși, așteptările trebuie setate corespunzător, și trebuie știut că Dir Devil M607 este mai degrabă un al doilea aspirator din casă, nu poate să facă treabă doar el singur. Este, desigur, ideal pentru momentele de în care ai puțin praf în casă, dar având în vedere puterea sa limitată, mai ales dacă vorbim de covoare, e nevoie și de un aspirator puternic.

[sam id=”3″ codes=”true”]

One thought on “Robot de aspirare Dirt Devil Spider M607 – Un al doilea aspirator excelent pentru un plus de comfort

  • 16 ianuarie 2020 la 12:18
    Permalink

    acumulatori pt acest model de aspirator se gasesc si unde

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *