S-a lansat noua camera foto Fujifilm – modelele X100S si X20: disponibile in magazine din martie 2013

Foarte recent, in data de 7 ianuarie 2013, a avut loc lansarea oficiala a doua dintre cele mai noi modele de camere foto Fujifilm, din seria X: X100S, succesorul imediat al modelului X100, precum si X20, urmatorul model dupa X10. Ambele sunt camere care au impresionat initial, dar in prezent cu multiple update-uri care aduc chiar un grad inalt de performanta acestor aparate.

Specificatii incluzand senzori X-Trans CMOS II, imbunatatiti, precum si procesoare EXR II, care confera o mai buna calitate la toate nivelurile, incepand de la autofocus pana la calitatea imaginii, rezistenta in timp a bateriei si timpii de operare.

Atat X20, cat si X100S sunt camere surprinzator de usoare si, desi sunt mai mari decat o multime de alte aparate similare de pe piata, mult mai compacte, sunt extrem de usor de purtat si de manevrat; mai ales daca e sa comparam cu un DSLR, cu care se spune ca X100S poate rivaliza in ceea ce priveste calitatea imaginii, cu senzorul sau APS-C, de 16.3 megapixel. Acesta include acum sistem de detectare de faza pentru a ajuta la focalizare automata / autofocus.

Camera foto Fujifilm X100S - cel mai recent model din seria X

X20 are un senzor Xtrans CMOS II, de 2/3″ 12 megapixeli si se descurca foarte bine in conditii de luminozitate scazuta, dar si e capabil sa focalizeze automat foarte rapid.
Ambele camere detin un display cu afisari electronice care pun la dispozitie o multitudine de informatii si de posibilitati de setare. In plus, X100S ofera un vizor cu 100 % acoperire, ceea ce inseamna ca ceea ce vezi este si ceea ce fotografiezi.

Odata ce ai in mana noile modele de camere foto Fujifilm, poti spune ca imbunatatirile sunt cu adevarat vizibile fata de vechile versiuni, desi la o prima vedere schimbarile pot parea superficiale.
Unde aceste camere stralucesc cu adevarat este in momentul in care le ai in mana si le testezi cu autofocus. Ambele modele par de aceasta data sa imbunatateasca toate aspectele la care mai dadeau gres modelele anterioare din seria X si sa satisfaca cerintele oricarui client, chiar daca nu este un profesionist al artei fotografice sau daca nu detine destula rabdare. Pentru ca acestea, spre deosebire de celelalate modele, putem spune ca se adreseaza unui public mai vast.

Ca aspect, noile modele de camere foto de la Fujifilm arata surprinzator de placut. Acestea vor putea fi achizitionate incepand cu luna martie a acestui an, dupa cum anunta chiar cei de la Fujifilm, la niste preturi destul de maricele: X20 va costa 600$, pe cand X100S va putea fi cumparat la un pret de cca. 1300 $.

Cert este insa ca se vor bucura de suficienti fani, atat printre detinatorii deja existenti de camere foto Fujifilm, cat si printre noi clienti.

Noul model de camera foto de la Fujifim X100S - seria X

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *